La cat timp se face instruirea periodica in domeniul situatiilor de urgenta pentru portari sau paznici

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
02 Aprilie 2015
02 Aprilie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
instruirea periodica in domeniul situatiilor de urgenta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform PortalSSM.ro, toate categoriile de salariati vor fi instruite periodic in domeniul situatiilor de urgenta pe o durata de cel putin 2 ore.
 
Atentie la faptul ca frecventa instructajelor periodice in domeniul situatiilor de urgenta se stabileste de conducerea operatorului economic sau a institutiei publice in functie de specificul conditiilor de munca din unitatea respectiva, cu respectarea urmatoarelor termene:
  • cel mult o luna, pentru personalul cu functii de executie sau operative, care sprijina serviciile de urgenta (structurile de raspuns) in cazul producerii situatiilor de urgenta;
  • 1-3 luni, pentru personalul care lucreaza nemijlocit cu aparate, masini, utilaje si instalatii tehnologice (tehnicieni, maistri, subingineri, ingineri), precum si pentru analisti, cercetatori si personalul din laboratoare;
  • 3-6 luni, pentru personalul auxiliar din sectiile si sectoarele de productie, control tehnic, cercetare, proiectare, de intretinere si reparatii, investitii, transporturi, precum si pentru cel care lucreaza in institutii publice;
  • 1-6 luni, pentru personalul auxiliar care are atributii de organizare, conducere si control (sefi de sectii, ateliere, instalatii, depozite etc.), pentru cel din conducerea operatorului economic sau a institutiei, precum si pentru cel din structura autoritatilor publice locale, a administratiei publice centrale si a institutiilor statului.
Nu uitati faptul ca periodicitatea instructajelor si zilele in care acestea se executa esalonat, pe locuri de munca si categorii de salariati, se mentioneaza in graficul anual de instruire.
 
Atentie totusi la faptul ca in cazul cladirilor sau amenajarilor folosite simultan de mai multi utilizatori, intervalele de timp la care se executa instructajul periodic sunt stabilite de catre proprietarul cladirii sau al amenajarii prin contractul, conventia, intelegerea de inchiriere sau prin locatia de gestiune.
 
Asadar, in situatia in care portarul/paznicul are rol in sprijinirea serviciilor de urgenta (structurile de raspuns) in cazul producerii situatiilor de urgenta, periodicitatea instruirilor in domeniul situatiilor de urgenta va fi de cel mult o luna.
 
Nu neglijati faptul ca daca cladirea sau amenajarea sunt folosite simultan de mai multi operatori, intervalele de timp la care va fi instruit periodic portarul/paznicul  vor fi stabilite de proprietarul cladirii sau al amenajarii.

sursa: PortalSSM.ro

 
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]