Miscarea anului: Inspectorii de munca se unesc cu inspectorii sociali! Va creste eficienta in colectarea taxelor muncii

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
19 Decembrie 2014
19 Decembrie 2014
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
colectarea taxelor munciiinspectia muncii se desfiinteazaagentia nationala inspectia muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cursul zilei de ieri, Guvernul a decis desfiintarea a doua institutii din domeniul muncii si apoi comasarea lor pentru a rezulta o singura Agentie.

In mod concret, s-a decis ca Inspectia Muncii si Agentia de Plati si Inspectie Sociala sa devina o singura institutie. Pana acum, cele doua institutii se afla la Ministerul Muncii.

urmeaza ca de acum inainte, noua agentie sa functioneze in subordinea unui organism de control care va aduce un plus de eficienta in ceea ce priveste colectarea taxelor muncii si in modul in care se acorda ajutoarele sociale.

„Scopul acestei comasari este cel de intarire a activitatii de control asupra cazurilor de munca nedeclarata si a aspectelor sociale, pe cea din urma punandu-se mai mult accent. Cu alte cuvinte, vrem sa ne asiguram ca nu mai dam bani unde nu trebuie. Recent, am avut un caz in care o persoana care era in baza de date a inspectiei sociale nu a putut sa se prezinte cu documentele pentru ca era plecata la munca in Italia. Adica la noi figura ca asigurat social, desi muncea in alta tara”, a spus Liviu Pop, ministru delegat pentru dialog social, citat de ZF.ro.

Din primele informatii, intelegem ca noua Agentie rezultata, Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala, se va afla in subordinea Ministerului Muncii si va avea in teritoriu directii judetene.

„Este o ordonanta care nu a trecut prin comisiile de dialog social si care are ca scop diluarea responsabilitatii din cadrul celor doua institutii. In plus, inspectorii de munca trec in subordinea consiliilor judetene, adica vor fi la cheremul baronilor locali. Inspectia muncii, politia de pe piata muncii, era ultima reduta pentru angajati, iar in noile conditii acestia nu vor mai avea cui sa se adreseze pentru a li se face dreptate“, a spus Bogdan Hossu, liderul confederatiei sindicale „Cartel Alfa“, citat de ZF.ro.


Conform precizarilor efectuate de Liviu Pop, noua agentia va functiona de la data de 1 ianuarie 2015 si nu se vor restructura posturi din cele doua institutii comasate!

Atentie! Pana acum, inspectorii celor doua institutii lucrau separat si existau nereguli atunci cand se transmiteau informatii de la una catre cealalta, in anumite cazuri. Se doreste ca de acum inainte, inspectorii celor doua foste institutii, acum comasate, sa lucreze impreuna si sa mearga la controale impreuna.


Nu uitati faptul ca Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala va fi condusa de un secretar de stat numit de premier la propunerea ministrului muncii.

Noua agentie va fi condusa de un secretar de stat numit de premier la propunerea ministrului Muncii. Noua agentie va prelua personalul celor doua structuri desfiintate, insa cu incadrarea in numarul maxim de posturi.

Conform recentelor dispozitii, Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala se va substitui in toate drepturile si obligatiile decurgand din acte normative, contracte, conventii, intelegeri, protocoale, memorandumuri si acorduri in care Inspectia Muncii si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala sunt parti, inclusiv in litigiile aferente activitatilor acestora.

Aceleasi reguli stabilesc ca organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala, precum si atributiile specifice se aproba prin hotarare a Guvernului.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]