Schema de ajutor de stat pentru IMM-urile ce infiinteaza 20 de locuri de munca

schema de ajutor immajutor immimm care creeaza 20 de locuri de muncaimm cu 20 de angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Schema de ajutor, prin care statul va plati jumatate din valoarea totala a cheltuielilor salariale intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) care vor crea minimum 20 de noi locuri de munca, urmeaza sa intre in dezbatere in urmatoarele doua saptamani, conform declaratiilor facute de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, citat de Mediafax.

Programul a fost anuntat de premierul Victor Ponta inca de la inceputul lunii februarie.

Conform anunutului facut in februarie, Guvernul urmeaza sa introduca o schema de ajutor de stat pentru firmele care creeaza cel putin 20 de noi locuri de munca. Pentru acestea se va plati jumatate din valoarea totala a cheltuielilor cu salariile angajatilor.

Pentru aplicarea acestei masuri reprezentantii FMI si-au dat acordul.

"Pentru companiile care creeaza minim 20 de locuri de munca, statul va plati jumatate din valoarea totala a cheltuielii salariale, deci nu este vorba aici doar de o scadere a impozitului sau a contributiilor sociale, este vorba de jumatate din cheltuiala salariala", a declarat in februarie Victor Ponta.

Schema de fata ar urma sa intre in dezbatere publica in urmatoarele doua saptamani, conform precizarilor ministrului delegat pentru buget Liviu Voinea.

"Schema privind ajutorul de stat pentru companiile care infiinteaza cel putin 20 de locuri de munca, care urmeaza sa intre in vigoare de la 1 iulie, va fi supusa dezbaterii publice in urmatoarele doua saptamani", a declarat Liviu Voinea, citat de Mediafax.

Liviu Voinea a mai subliniat ca de aceasta schema vor beneficia cca 1000 de companii pe an, in conditiile in care bugetul Guvernului este de 500 de milioane de lei pentru acest an.

Mai mult, ministrul delegat pentru buget a mai notat ca statul va plati jumatate din intreg costul salarial, adica salariul net plus taxele aferente, schema fiind valabila sapte ani, incepand din 1 iulie 2014.

In luna aprilie vor fi publicate normele metodologice ale acestui profram. Astfel se vor putea efectua pre-inscrieri in program, se vor putea analiza dosare si se vor efectua plati trimestriale catre firme.


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
schema de ajutor immajutor immimm care creeaza 20 de locuri de muncaimm cu 20 de angajati

Data aparitiei: 19 Martie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Schema de ajutor de stat pentru IMM-urile ce infiinteaza 20 de locuri de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]