Pe primul loc in Europa la platit taxe, dar mai aproape de Africa din punct de vedere al veniturilor

21 Noiembrie 2007
21 Noiembrie 2007
salariul minim
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Miercuri, 20.11.2007 - Marcel Vasile

Potrivit unui studiu PwC, Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeanaraportat lanumarul taxelor pe care o societate comerciala trebuie sa le plateasca intr-un an. Fiecare companie romaneasca trebuie saplateasca anual 96 de taxe. „Dintre cele 96 de taxe, 60 sunt in domeniul fortei de munca, intr-un an o companie fiind obligata sa realizeze cate 12 plati pentru fiecare dindomeniile precum contributia la asigurari sociale, contributia la asigurarile de sanatate, somaj, fondul privind riscul de accidente si pentru inspectia in munca".

Modalitatea de plata a contributiilor se simplifica incet, incet odata cu introducerea sistemului de plata in cont unica sumelor cuvenite bugetului general consolidat. Raman totusi prea multe contributii si comisioane pe care angajatorul si salariatul trebuie sa le plateasca.

Salariul minim revine in actualitate dupa ce sindicatele au declansat procedura de conciliere obligatorie a conflictelor de munca. Guvernul sustine in continuare ca salariul minim nu poate depasi valoareade 500 de lei, chiar daca un astfel de salariu „nu aduce fericirea”.

Tot in aceasta perioada au loc discutii cu privire la legea bugetului de stat pe anul 2008 si,implicit, asupra bugetului asigurarilor sociale de stat. In fiecare an cu aceasta ocazie s-au produs modificari asupra cotelor de contributii. Vom avea cu siguranta modificarisi in acest an. Guvernul va diminua cota de CAS platita de angajator cu aproximativ 2 puncte procentuale. Pregateste-te!

Potrivit ministrului muncii, "daca vorbim de venituri, Romania este mai aproape de Africa decat de tarile bogate ale Europei”. Comentariile sunt de prisos...

NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]