Programul PROGRESS
Componenta „Conditii de munca”
Principalul scop al programului PROGRESS este de a contribui la indeplinirea obiectivelor strategiei Europa 2020. Are 3 obiective intermediare fundamentale:
1. Aplicarea eficienta a normelor UE privind protectia si egalitatea lucratorilor
Promovarea unor stan darde mai ridicate in materie de control, monitorizare si punere in aplicare a acestor norme de catre statele membre si verificarea modului in care a fost aplicata legislatia UE.
2. Aderarea la obiectivele stabilite in comun la nivelul UE Tarile UE au convenit asupra unor orientari si obiective comune in materie de informare, coordonare si consolidare a reformelor la nivel national.
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
3. Parteneriate eficiente
Implicarea celor interesati, pe parcursul intregului proces de elaborare a politicii: definirea problemei,colectarea informatiilor, consultari, stabilirea optiunilor, luarea deciziilor, implementare si evaluare.
Programul PROGRESS are si 5 obiective imediate:
1. Schimbul eficient de informatii si de cunostinte UE, impreuna cu factorii implicati in elaborarea politicilor nationale si in procesele decizionale, identifica bunele practici si instrumentele de evaluare, in scopul ameliorarii proceselor de elaborare si punere in aplicare a politicilor si a rezultatelor acestora.
2. Legislatie si politici europene bazate pedovezi concrete
Furnizarea de studii si analize politice comparative de inalta calitate, colectarea informatiilor relevante, credibile si exacte, in interesul partilor implicate.
3.Integrarea aspectelor transversale si asigurarea coerentei
Includerea aspectelor legate de egalite (in special in materie de handicap si de egalitate de gen) in toate domeniile politice si in toate activitatile si colectarea datelor cu privire la participarea echilibrata a femeilor si barbatilor.
4. Extinderea retelelor la nivel national si la nivelul UE
Investitii in capacitatea retelelor nationale si europene de a participa si de a influenta procesul decizional si punerea in aplicare a politicilor, la nivel national si la nivelul UE.
5. O dezbatere politica participativa si de inalta calitate.
Luarea de masuri pentru a asigura o dezbatere productiva la nivel national si la nivelul UE cu privire la legislatie, politici si obiective.