Potrivit unui sondaj realizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), aproximativ 46% din populatia aflata in penitenciarele Romaniei este formata din recidivisti. Acest fenomen indica necesitatea extinderii programelor de reintegrare in societate, dar si a activitatilor care sa scada riscul de excluziune pe piata muncii a persoanelor care au fost private de libertate.
Pentru a sustine revenirea fostilor detinuti in societate, dar si pe piata muncii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale din Romania, in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Valcea, FEDES – IRECSON, SC Global Commercium Development SRL, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Comune di Padova – Settore Servizi Sociali (Italia), Irecoop Veneto (Italia), Instituto de Formacion Integral S.L.U. (Spania) implementeaza proiectul ”Viata dupa gratii” POSDRU/96/6.2/S/60000.
Avem onoarea sa va invitam joi, 27 septembrie 2012, incepand cu orele 9:00, la Pitesti, Muzeul Judetean Arges, (Str. Armand Calinescu, nr.44), la seminarul Sprijin pentru revenirea pe piata muncii si integrarea in societate a persoanelor care au fost private de libertate. La eveniment vor participa reprezentanti ai penitenciarelor locale, ai MAI din teritoriu, ai AJOFM, ai autoritatilor publice si ai ONG-urilor locale, precum si firme locale.
Evenimentul reprezinta una dintre activitatile care servescintegrarii sociale a persoanelor privative de libertate, fiind parte dintr-o serie de conferinte si dezbateri ce se vor desfasura in mai multe locatii din Romania, pe tema inegalitatilor cu care fostii detinuti se confrunta in societatea noastra.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Portal Codul Muncii
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
250 Modele Fise de Post
Proiectul POSDRU/96/6.2/S/60000 ”Viata dupa gratii” este cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.2. „Îmbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.