Potrivit unui sondaj realizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), aproximativ 46% din populatia aflata in penitenciarele Romaniei este formata din recidivisti. Acest fenomen indica necesitatea extinderii programelor de reintegrare in societate, dar si a activitatilor care sa scada riscul de excluziune pe piata muncii a persoanelor care au fost private de libertate.
Pentru a sustine revenirea fostilor detinuti in societate, dar si pe piata muncii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale din Romania, in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Valcea, FEDES – IRECSON, SC Global Commercium Development SRL, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Comune di Padova – Settore Servizi Sociali (Italia), Irecoop Veneto (Italia), Instituto de Formacion Integral S.L.U. (Spania) implementeaza proiectul ”Viata dupa gratii” POSDRU/96/6.2/S/60000.
Avem onoarea sa va invitam joi, 27 septembrie 2012, incepand cu orele 9:00, la Pitesti, Muzeul Judetean Arges, (Str. Armand Calinescu, nr.44), la seminarul Sprijin pentru revenirea pe piata muncii si integrarea in societate a persoanelor care au fost private de libertate. La eveniment vor participa reprezentanti ai penitenciarelor locale, ai MAI din teritoriu, ai AJOFM, ai autoritatilor publice si ai ONG-urilor locale, precum si firme locale.
Evenimentul reprezinta una dintre activitatile care servescintegrarii sociale a persoanelor privative de libertate, fiind parte dintr-o serie de conferinte si dezbateri ce se vor desfasura in mai multe locatii din Romania, pe tema inegalitatilor cu care fostii detinuti se confrunta in societatea noastra.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Proiectul POSDRU/96/6.2/S/60000 ”Viata dupa gratii” este cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.2. „Îmbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.