Specializata in psihologie organizationala, managing partner al HART Human Resource Consulting, partener al HOGAN Assessment Systems pentru Romania.
Madalina este certificata in metodologia HOGAN avand o experienta de 10 ani ca trainer si consultant HR. Ea a gestionat variate proiecte HR de evaluare, dezvoltare si consiliere, recrutare si training pentru variate organizatii romanesti si multinationale.
Redactor legislatiamuncii.ro: Leadership corporatist sau leadership antreprenorial?
Madalina Balan: Pentru fiecare tip de leadership trebuie ingrediente de personalitate aparte. Liderul antreprenor este caracterizat eminamente prin asumarea unor riscuri mai mari , apetit pentru provocari, inovatie, inspiratie. Liderul din corporatii trebuie sa respecte regulile si procedurile, sa fi un bun cetatean organizational, sa aiba abilitati politice bune, sa aiba mai multa aplecare inspre executie de srategii (daca nu vorbim doar de CEO), sa aiba bune abiltati de a organiza si urmari ceea ce se deruleaza.
Redactor legislatiamuncii.ro : Care sunt tendintele notabile in HR-ul romanesc la sfarsit de an 2011?
40 Modele de Regulament Intern
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Madalina Balan:
- Atragerea de talente intr-o piata in continua dinamica si cu multe convulsii
- Retinerea si dezvoltarea talentelor
- Identificarea si dezvoltarea succesorilor
- Adaptarea practicilor manageriale la cerintele si nevoile generatiei Y
Redactor legislatiamuncii.ro : Angajatul sclipitor trebuie sa lucreze neaparat intr-o echipa?
Madalina Balan: Daca vorbim de angajat sigur ca este desirabil sa lucreze in echipa. Toate cercetarile psihologiei organizationale arata ca orientarea inspre client (intelegand aici si clientul intern) si seriozitatea in munca sunt ingrediente cheie pentru succesul profesional. Inteligenta este de asemenea premisa importanta pentru succesul ocupational dar nu inlocuieste sau exclude relationarea eficienta cu ceillati ca factor de performanta.