General Manager si fondator al grupului de firme de recrutare si consultanta in resurse umane Aims Human Capital Romania, unul dintre primii cinci jucatori de pe piata romaneasca de profil.
Scurt CV:
- 1991 - S-a angajat la firma de recrutare americana Snelling Personnel Services
- 1992 - Deschide biroul din Bucuresti al Snelling Personnel Services, dupa care, in 1994, biroul din Timisoara
- 1995 - Coordoneaza birourile Snelling Personnel Services din Romania si din Bulgaria
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
250 Modele Fise de Post
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
- 1995 - Devine actionar in birourile din Romania si Bulgaria
- 2001 - Trece de la Snelling la Aims, asociatie de companii independente de Resurse Umane
- 2005 - Aduce in Romania franciza americana de training, Dale Carnegie.
Redactor legislatiamuncii.ro : Care sunt tendintele notabile in HR-ul romanesc la sfarsit de an 2011 si ce schimbari se preconizeaza pentru 2012?
Mihaela Perianu: Anul 2011 a fost o surpriza pentru noi toti. Ne asteptam sa depasim faza de criza economica. O asteptare generata de dorinta de a fi mai bine, de oboseala de a taia din bugete si de a fi cu garda sus. Dar n-a fost asa. Primele 3 luni ale anului au fost dificile, piata si-a mai revenit incepand cu luna aprilie dar pentru ca ne aflam intr-un an pre-electoral, presiunea politicului asupra economicului a crescut si mai mult comparativ cu 2010.
Ce ne astepta in 2012? Parerile sunt diferite - ca o sa fie un an si mai greu decat 2011, cu si mai multe taieri de bugete sau varianta mai optimista, sa o sa fie ceva mai bine. Este totusi si va fi, o criza de optimism. Va ramane in continuare dificil sa facem previzionari pe termen de 1 an, ceea ce spune multe despre mediul economic si politic din Romania.
Redactor legislatiamuncii.ro : Ia head-hunting-ul amploare in Romania? Cu preponderenta, in ce sectoare?
Mihaela Perianu: Nu putem discuta de amploare in head-hunting. Speram doar ca reducerile de costuri sa nu ia amploare. Anul 2011, din punctul nostru de vedere, a fost caracterizat de multe schimbari la nivel de HR Manager. Au fost inlocuiri, plecari, promovari.
Sunt companii care cauta talente pentru a-si creste afacerea si acolo intervine head-hunting-ul.
Redactor legislatiamuncii.ro : Bugetele pentru dezvoltarea profesionala a angajatilor devin un element important in strategia de HR a companiilor romanesti?
Mihaela Perianu: Din pacate nu! In tarile dezvoltate, orice program de dezvoltare profesioanla incepe cu un program de dezvoltare persoanala a managerilor. Ideea este ca nu poti sa fi un manager bun daca nu te cunosti din punct de vedere al calitatilor tale al aspectelor de imbunatatit si nu realizezi care este impactul actiunilor tale asupra echipei. In Romania, companiile nu investesc catusi de putin in astfel de programe. Abordarea este una pragmatica, si anume: "fa-i sa vanda mai multa", "fa-i sa conduca mai bine"...si daca se poate in 2 zile de training.
Redactor legislatiamuncii.ro : Angajatul sclipitor trebuie sa lucreze neaparat intr-o echipa?
Mihaela Perianu: Angajatul sclipitor poate lucra si in echipa si singur. Tine mult de rolul lui in companie si nu de sclipirea lui.