Dincolo de ordinea stricta care ii caracterizeaza pe germani, se pare ca acestia vor sa aiba reglementari clare si in ceea ce priveste perioada de odihna a angajatilor. Astfel, Germania isi arata mai nou preocuparea fata de odihna suficienta a angajatilor.
Masura de reintroducere a siestei in programul zilnic de munca vine din partea Confederatiei sindicale din Germania (DGB) ca urmare a actiunilor executate de mai multe companii mari care au pus la dispozitia angajatilor sai camere de odihna.
Printre motivele principale ale acestei masuri, se numara si beneficiile care privesc sanatatea si productivitatea angajatilor. Aceste argumente se bazeaza si pe anumite studii care demonstreaza efectele benefice ale acestei sieste.
In concret, in urma mai multor studii facute de unii specialisti de la Harvard si Universitatea din Atena, s-a constatat ca toti angajatii care isi faceau siesta la intervale regulate de timp aratau o rata a mortalitatii in urma bolilor coronariene cu pana la 37% mai scazuta decat cea inregistrata in cazul celor care munceau fara sa beneficieze de aceasta pauza.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Desi aceasta siesta exista in Germania pana inainte de revolutia industriala, dezvoltarea economiei si cresterea necesitatii fortei de munca a dus la renuntarea treptata la aceasta pauza atat in statul german, cat si in majoritatea statelor europene.