Germania vrea sa aiba salariati odihniti si cere reintroducerea siestei in ziua de munca

21 Iulie 2011
21 Iulie 2011
reintroducerea siesteipauza de muncaodihna angajatilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dincolo de ordinea stricta care ii caracterizeaza pe germani, se pare ca acestia vor sa aiba reglementari clare si in ceea ce priveste perioada de odihna a angajatilor. Astfel, Germania isi arata mai nou preocuparea fata de odihna suficienta a angajatilor.

Masura de reintroducere a siestei in programul zilnic de munca vine din partea Confederatiei sindicale din Germania (DGB) ca urmare a actiunilor executate de mai multe companii mari care au pus la dispozitia angajatilor sai camere de odihna.

Printre motivele principale ale acestei masuri, se numara si beneficiile care privesc sanatatea si productivitatea angajatilor. Aceste argumente se bazeaza si pe anumite studii care demonstreaza efectele benefice ale acestei sieste.

In concret, in urma mai multor studii facute de unii specialisti de la Harvard si Universitatea din Atena, s-a constatat ca toti angajatii care isi faceau siesta la intervale regulate de timp aratau o rata a mortalitatii in urma bolilor coronariene cu pana la 37% mai scazuta decat cea inregistrata in cazul celor care munceau fara sa beneficieze de aceasta pauza.

Desi aceasta siesta exista in Germania pana inainte de revolutia industriala, dezvoltarea economiei si cresterea necesitatii fortei de munca a dus la renuntarea treptata la aceasta pauza atat in statul german, cat si in majoritatea statelor europene.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]