In ultimi doi ani, brasovenii au stat cel mai tare cu frica in san ca si-ar putea pierde locul de munca. Rezultatele unei statistici au scos la iveala ca Brasovul este judetul care a pierdut cei mai multi angajati. Aici, criza a tranformat 6.800 de salariati in someri. La polul opus gasim judetul Giurgiu.
Cea cea mai abrupta crestere a numarului de someri, o gasim in Brasov, unde au aparut inca 6.800 de someri in intervalul 2009 - 2011. Potrivit unei statistici relizate de Econtext.ro, judetul mai are acum doar 144.000 de salariati.
Clujul este un alt judet afectat puternic de criza. In ultimii doi ani, 6.500 de oameni au ingrosat randurile somerilor, astfel ca numarul angajatilor a ajuns la putin peste 180.000.
Cu 6.200 de someri in plus in ultimii doi ani, Bihorul si Galatiul se afla, la egalitate, pe locul trei in topul judetelor, care au pierdut cei mai multi muncitori. Desi in Capitala sunt concentrati cei mai multi angajati, acestia nu au fost loviti atat de puternic de criza. Bucurestiul a pierdut in decurs de doi ani 5.800 de angajati, situandu-se astfel pe pozitia a patra a clasamentului.
Afectate de criza au fost si judetele Iasi, Timis, Prahova, Dolj, Arges, Mures si Hunedoara, care au pierdut pana la 5 mii de locuri de munca. La polul opus, judetul care a pierdut cei mai putini angajati in acesti doi ani este Giurgiu. Doar 1.100!
Legis Plus Legislatia Muncii
Portal Codul Muncii
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Acest fapt este explicabil si prin faptul ca Giurgiu are cel mai scazut numar de salariati din toata tara: doar 32.100 de persoane. Tot la coada clasamentului se mai afla judetele Salaj, Mehedinti, Calarasi, Ialomita si Tulcea.