Cum sa reduci timpul necesar administrarii afacerii tale?

Cum sa reduci timpul necesar administrarii afacerii tale?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Administrarea unei afaceri este o sarcina dificila pentru orice antreprenor. De multe ori, pare ca nu sunt suficiente ore intr-o zi pentru a le rezolva pe toate. Daca si tu te-ai regasit in situatia in care ti-ai incheiat de mai multe ori activitatile zilnice la limita, este momentul pentru o schimbare. Descopera, mai jos, cateva strategii eficiente care te vor ajuta sa faci mai multe, intr-un timp mai scurt, fara a fi mereu pe fuga. 

Prioritizeaza anumite sarcini de lucru

Pentru a avea succes, indiferent de domeniu, este necesar sa intelegi ca va trebui sa prioritizezi anumite sarcini. Incepe cu cele care sunt urgente, esentiale pentru buna functionare si evolutie a businessului tau. 

Avand o perspectiva clara asupra aspectelor care conteaza cel mai mult, timpul tau nu se va mai scurge pe sarcini putin importante, ci vei avea timpul necesar si claritatea pentru a-ti creste afacerea. Aplicarea acestei strategii te va ajuta sa fluidizezi sarcinile de zi cu zi si sa scapi de stres. 

Automatizeaza acolo unde este cazul

Multe sarcini pot fi automatizate pentru a putea creste productivitatea afacerii tale. Ia in calcul folosirea de instrumente care se pot ocupa de acele sarcini repetitive si consumatoare de timp. 

De exemplu, folosirea de sisteme POS All in One te ajuta la cresterea vitezei de lucru in magazine, iti ofera un mai bun control asupra stocurilor, limiteaza pierderile si reduce timpul necesar pentru administrarea afacerii tale. 

Invata sa delegi

Ca manager, nu este usor sa delegi sarcini. In plus, firma este fondata de tine si probabil ca ai senzatia ca nimeni nu poate face lucrurile la fel de bine. 

Totusi, pe masura ce firma creste si se dezvolta, vei incepe sa observi ca ai nevoie de ajutor pentru a face fata. Mai mult, in acest mod vei putea oferi clientilor tai produse si/sau servicii de calitate la preturi competitive. 

Este momentul sa inveti sa delegi pentru ca afacerea ta sa isi continue evolutia fara piedici. Angajarea oamenilor sau externalizarea unor activitati repetitive sau in care nu ai expertiza te pot ajuta sa te concentrezi asupra aspectelor care tin de inovatie si te ajuta sa ai o viziune macro a businessului tau. 

Investeste in angajati 

Imaginea si succesul afacerii tale sunt influentate, in mod direct, de oamenii care lucreaza pentru tine. Desi afacerea a fost ideea ta, iti poti impartasi entuziasmul alaturi de altii. 

Angajatii potriviti te vor ajuta sa iti administrezi in mod eficient activitatile de zi cu zi. Asigura-te, astfel, ca angajatii se simt pretuiti. In acest mod, vor fi motivati sa depuna eforturi pentru succesul afacerii tale. 

De exemplu, un salariu competitiv, feedback-ul constructiv si investitia in dezvoltarea continua le va arata ca ii apreciezi si le rasplatesti implicarea si efortul. Investind in dezvoltarea lor profesionala, te vei asigura ca firma poate opera chiar si in acele zile in care nu esti prezent fizic la birou. Totodata, un mediu de lucru pozitiv va creste loialitatea angajatilor fata de compania ta. 

Organizeaza-te in mod eficient

O buna organizare este esentiala pentru buna functionare a oricarei afaceri. Pentru a avea succes, este indicat sa inregistrezi toate operatiunile companiei, sa le clasifici si depozitezi pentru a le gasi usor atunci cand ai nevoie.  

Mentine un echilibru intre viata profesionala si cea personala

Ca antreprenor, prea mult timp petrecut la munca este drumul sigur spre burnout. Desi este foarte important sa dedici din timpul tau valoros dezvoltarii afacerii, la fel de important este sa iti lasi timp pentru tine, pentru familie, prieteni si hobby-uri. 

Alege sa te implici in activitati care iti relaxeaza corpul si mintea. Un stil de viata echilibrat contribuie la reducerea stresului si te ajuta sa te concentrezi mai bine. Astfel, vei lua decizii mai bune pentru companie, intr-un timp mai scurt. 

Reducerea timpului dedicat diverselor procese de zi cu zi este esentiala pentru succesul afacerii tale. Angajarea de profesionisti in domeniul in care lucrezi, externalizarea acolo unde este cazul si automatizarea unor sarcini de lucru iti pot elibera din timp pentru a te putea concentra asupra unor aspecte ce tin de inovatie si strategie. 

Sursa foto: Shutterstock

 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 29 Ianuarie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum sa reduci timpul necesar administrarii afacerii tale? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]