Vesti mai putin bune in ceea ce priveste veniturile romanilor, avand in vedere ca se remarca o scadere a puterii de cumparare. Concret, potrivit informatiilor facute publice in data de 22.11.2022 de catre Oficiul European de Statistica (Eurostat), in 2021, nu mai putin de 84% din populatia UE locuia in gospodarii al caror venit net a ramas stabil (66,5%).
Conform
Agerpres, au existat si gospodarii unde venitul a crescut (17,5%) comparativ cu 2020, in timp ce 16% din locuitorii UE au raportat o scadere a veniturilor.
Venituri mai mici in Romania, in 2021
Nu mai putin de 5,4% din populatia Romaniei a declarat scaderi ale veniturilor in 2021, dar lucrurile stau mai bine decat in Cipru, unde 27,6% dintre locuitori au mentionat scaderi ale veniturilor.
Ponderea celor care au raportat o crestere a venitului gospodariei variaza de la 4,9% in Italia la 34,8% in Cehia, mentioneaza Eurostat.
Ponderea populatiei care locuia in gospodarii cu un venit mai mult sau mai putin stabil in 2021 comparativ cu 2020 depaseste 50% in toate statele membre UE, de la 50,7% in Cipru la 84% in Italia.
Precizam si ca in 17 din statele membre UE, ponderea populatiei care a declarat o crestere a venitului a fost mai ridicata decat ponderea celor care au raportat o scadere.
Totusi, ponderea populatiei care a declarat o scadere a venitului a fost mai ridicata decat ponderea celor care au raportat o crestere in noua state membre UE, diferenta fiind de sub zece puncte procentuale in opt din aceste tari membre UE.
de
Isabela AlexeRedactor LegislatiaMuncii.ro
Cu experienta de peste 10 ani de zile in domeniul relatiilor de munca si legislatia aferenta, Isabela Alexe isi pune in practica experienta prin articole de specialitate, noutati explicate din aria legislatiei muncii si stiri de ultima ora. Informatia ajunge la dvs. in format corect, concis si clar!
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scaderi ale veniturilorvenituri mai mici 2021
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ajutorul pentru nastere si contributia la pensia facultativa in perioada CCCIntrebare: Societate comerciala A din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va intra in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Locul de munca la sediul clientuluiIntrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<