Sanctiunea salariatului cu reducerea salariului cu 10%. Se va inregistra in Revisal?

sanctiunare salariat reducere salariusanctionare salariat revisal
Sanctiunea salariatului cu reducerea salariului cu 10%. Se va inregistra in Revisal?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Un salariat are o penalizare de 10% din salariul de incadrare pe o perioada de 3 luni, e corect sa se inregistreze pe statul de plata ca penalizare la retineri din salariu, in nota contabila apare ca si retinere salariala in acest caz cum se evidentiaza in Contabilitate? Fiind o penalizare de 10% din salariul de incadrare aceasta se transmite in Revisal?"
 
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
• Cod CAEN: 2593
 
Raspunsul specialistului: 
 
Una dintre sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul salariatului gasit vinovat in urma cercetarii disciplinare prealabile, este reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10% potrivit art. 248 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, republicat.
 
Inregistrarea in registrul general de evidenta a salariatilor a reducerii salariului de baza ca sanctiune disciplinara nu este prevazuta expres de HG 905/2017. Apreciem, insa, ca aceasta trebuie inregistrata in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) intrucat vizeaza modificarea unui element al registrului de evidenta a salariatilor (Revisal).
 
Astfel, consideram ca reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor.
Conform art. 17 alin. (5) din Codul muncii, orice modificare a unuia dintre elementele contractului individual de munca in timpul executarii acestuia impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
 
Instructiuni clare, pas cu pas, privind absolut orice inregistare in ReviSal in 2022 cu ajutorul Caietului practic de completare in ReviSal, realizat de expertii Rentrop & Straton!
 
Contine indicatii complete, exemple, studii de caz, situatii atipice, detalii AICI >>>
 
Insa modificarea salariului brut in Revisal are loc in temeiul deciziei de santionare si nu a unui act aditional la CIM.
 
Iar la incetarea perioadei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara, veti inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), modificarea salariului brut, la cuantumul acestuia anterior aplicarii sanctiunii disciplinare in baza aceleasi decizii care produce efecte numai pentru perioada sanctiunii.
 
In concluzie, decizia de sanctionare a salariatului cu reducerea salariului cu 10% pe o luna nu se va inregistra in Revisal anterior producerii modificarii salariului, deoarece aceasta modificare nu se inregistreaza in baza unui act aditional la contractul de munca ci in baza deciziei de sanctionare. Apreciem ca aceasta modificare va putea fi inregistrata in Revisal in momentul in care angajatorul stabileste care este sanctiunea astfel cum este reglementata in regulamentul intern aplicarea sanctiunilor la nivelul angajatorului.
 
Un raspuns valabil in octombrie 2022, oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sanctiunare salariat reducere salariusanctionare salariat revisal

Data aparitiei: 13 Octombrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sanctiunea salariatului cu reducerea salariului cu 10%. Se va inregistra in Revisal? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]