Guvernul a aprobat MAJORAREA salariilor personalului din sectorul bugetar!

salariile bugetarilor se majoreaza august 2022cresc salariile bugetarilormajorare salarii pesonal bugetar 2022
Guvernul a aprobat MAJORAREA salariilor personalului din sectorul bugetar!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanta de urgenta, majorari salariale pentru personalul platit din fonduri publice, avand in vedere faptul ca, in ultimii doi ani, drepturile salariale ale acestor persoane au fost inghetate, ca urmare a masurilor fiscal-bugetare adoptate in contextul economic actual, determinat de criza generata de pandemia de COVID-19, dar si de criza razboiului din Ucraina.
 
Majorarile salariale se acorda incepand cu luna august 2022, sub forma unei patrimi din diferenta dintre salariul de baza prevazut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice pentru anul 2022 si cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu exceptia celui care ocupa functii de demnitate publica si a celui incadrat la nivelul administratiei publice locale.
 
Majorarile se acorda cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite. 
 
Ministrul Muncii, Marius Budai a adaugat si ca aceste cheltuieli se vor face cu incadrarea in bugetul deja aprobat.
 
"Astazi (n.n 26 august), Ministerul Muncii a propus spre dezbatere Guvernului si au fost si aprobate trei ordonante de urgenta. Prima ordonanta de urgenta se refera la majorarea incepand cu 1 august a salariilor lucratorilor din mediul bugetar, acei lucratori care nu erau la nivelul din 2022. Majorarea consta in acordarea unei patrimi din diferenta aflata in plata si nivelul prevazut in Legea 153 pentru anul 2022", a precizat Budai, dupa sedinta Executivului, potrivit Agerpres.
 
Ministrul Muncii a mai precizat si ca:
 
"In general, majorarile vor fi in jurul sumei de 150 lei la angajat si sunt angajati care vor primi si mai putin. Iar, in afara de personalul medical care deja stim ca este la nivelul din 2022, mai sunt salariati in cadrul ministerelor care deja au atins pragul din 2022 si acei salariati nu primesc majorarea pentru ca deja sunt acolo".
(...)
"Impactul bugetar este in jur de 2 miliarde lei, undeva la 2,1 miliarde lei, dar nu este trecut un impact bugetar suplimentar din cauza a ceea ce v-am spus, pentru ca se face cu incadrarea in cheltuielile bugetare deja aprobate. Este articol separat in ordonanta de urgenta. Stiti foarte bine ca s-au blocat angajarile pentru semestrul al doilea din anul 2022, la inceput de an au fost bugetate acele posturi vacante, deci avem o economie si se pot incadra aceste cheltuieli", a concluzionat ministrul.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariile bugetarilor se majoreaza august 2022cresc salariile bugetarilormajorare salarii pesonal bugetar 2022

Data aparitiei: 26 August 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Guvernul a aprobat MAJORAREA salariilor personalului din sectorul bugetar! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]