OFICIAL! Din 2023, salariatii vor primi deducerile personale dupa noi reguli si vor avea mai multe beneficii

deducere personala 2023deducere personala oug nr 16/2022OUG nr.16/2022
OFICIAL! Din 2023, salariatii vor primi deducerile personale dupa noi reguli si vor avea mai multe beneficii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asa cum a fost anuntat recent, prin cadrul unui proiect de ordonanta, care a intrat in vigoare in cele din urma, sistemul de acordare a deducerilor personale va suferi modificari importante. De asemenea, numarul salariatilor care va beneficia de acestea va creste. Totul se va aplica incepand cu veniturile corespunzatoare lunii ianuarie 2023.
 
Concret, vorbim despre ordonanta de urgenta nr. 16/2022, publicata in cursul zilei de 15 iulie in Monitorul Oficial, cu nr. 716. Aceasta ordonanta va schimba Codul Fiscal din mai multe puncte de vedere, iar deducerile personale si sistemul acestora este doar unul dintre punctele asupra carora au avut loc modificari semnificative.
 
Comandati chiar acum lucrarea “Beneficiile acordate salariatilor. Reglementari legale”! Pret special la lansare: 105 lei + TVA, detalii aici >>>
 
Lucrarea are un pronuntat caracter practic: raspunde la intrebari sensibile, ofera exemple de calcul, scoate in evidenta exprimarile neclare din textul de lege – totul fiind sintetizat si prezentat la liniuta, pentru ca informatia utila sa fie identificata si asimilata foarte usor, detalii AICI >>>
 
Practic, din 2023 discutam despre deducerea personala care cuprinde: deducerea personala de baza si deducerea personala suplimentara si se acorda in limita venitului impozabil lunar realizat.
 
Deducerea personala de baza se va acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 2000 de lei peste nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata aprobat prin hotarare a Guvernului, in vigoare in luna de realizare a venitului. In situatia in care, in cursul aceleiasi luni, se utilizeaza mai multe valori ale salariului minim brut pe tara, se ia in calcul valoarea cea mai mica a salariului minim brut pe tara.
 
 
Deducerile personale de baza se vor realiza dupa urmatorul tabel, asa cum a fost publicat in OUG nr.16/2022...vezi AICI >>>
 
 
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii ce depasesc 2.000 de lei peste nivelul salariului de baza minim brut pe tara NU se acorda deducerea personala de baza.
 
In ceea ce priveste deducerea personala suplimentara, se va acorda astfel:
 
a) 15% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata pentru persoanele fizice cu varsta de pana la 26 de ani, care realizeaza venituri din salarii al caror nivel este de pana la nivelul de 2.000 de lei peste nivelul salariului de baza minim brut pe tara;
b) 100 de lei lunar pentru fiecare copil cu varsta de pana la 18 de ani, daca acesta este inscris intr-o unitate de invatamant, parintelui care realizeaza venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora
 
Deducerea personala suplimentara de 100 de lei lunar se va acorda doar unuia dintre parinti, in cazul in care copilul este intretinut de ambii parinti, prin prezentarea documentului care atesta inscrierea copilului la scoala si a unei declaratii pe propria raspundere din partea parintelui beneficiar, mai prevede textul de lege.
 

Deducere personala 2022. Cum se calculeaza si ce angajati pot beneficia de aceasta

 
In momentul de fatat, deducerea personala este o facilitate oferita de statul roman acelor angajati care castiga un salariu brut de sub 3.600 de lei. Aceste deduceri tin cont de numarul de persoane aflate in intretinerea acestor salariati, asa ca suma variaza. 
 
Concret, deducerea personala se va acorda potrivit Codului fiscal acelor salariati care au persoane in intretinere si venituri destul de mici. 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
deducere personala 2023deducere personala oug nr 16/2022OUG nr.16/2022

Data aparitiei: 07 Decembrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

OFICIAL! Din 2023, salariatii vor primi deducerile personale dupa noi reguli si vor avea mai multe beneficii Nota: 4.42 din 5 - 12 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]