Indiferent ce operatiune aveti de inregistrat, acum beneficiati de traseul exact al pasilor de urmat. Gasiti procedurile complete in lucrarea Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR cu exemple, situatii atipice si indicatii complete, care acopera toate situatiile sensibile cu care va puteti confrunta:
• telemunca
• munca la domiciliu
• reducerea saptamanii de lucru
• carantina
• kurzarbeit
• modificarea CIM
Ghidul este cu adevarat complet. El raspunde de fapt tuturor intrebarilor pe care le puteti avea despre ReviSal, astfel incat sa puteti intelege exact ce este, cum se utilizeaza si cum functioneaza acest program. Ghidul pune accent pe spete practice si va ofera totodata imaginea completa a contraventiilor si a sanctiunilor prevazute in lege.
Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR cu exemple, situatii atipice si indicatii complete elimina neclaritatile de orice fel,
DETALII AICI >>>
Cu ajutorul acestui ghid:
- bifa obtineti pe loc solutia dorita;
- bifa aveti intotdeauna certitudinea ca transmiteti in ReviSal exact ceea ce trebuie;
- bifa eliminati total riscul unor amenzi.
14 situatii in care puteti gresi grav - REVISAL 2022
Legislatia din Romania stabileste nu mai putin de 14 abateri si amenzi legate de registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal)!
Cea mai mica dintre aceste amenzi este de 300 de lei, daca refuzati sa-i eliberati unui salariat un extras din ReviSal, cea mai mare este de 20.000 de lei, daca nu transmiteti in registru datele obligatorii la angajare cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre fiecare salariat.
Alte sanctiuni:
• Refuzul de a pune la dispozitia inspectorului de munca documentele care au stat la baza inscrierilor efectuate
• Netransmiterea elementelor detasarii salariatilor de catre angajatorul care detaseaza cel mai tarziu in ziua lucratoare anterioara datei de incepere a detasarii. (5.000 – 8.000 lei)
• Netransmiterea elementelor privind suspendarea/incetarea suspendarii cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii (5.000 – 8.000 lei)
• Netransmiterea modificarii datelor de identificare ale angajatorului si ale salariatilor in termen de 3 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii (5.000 – 8.000 lei)
• Alterarea sau stergerea datelor din registru (5.000 – 8.000 lei)
• Completarea registrului de catre alte persoane decat cele prevazute de lege (3.000 – 6.000 lei)
• Completarea registrului cu date eronate sau incomplete (3.000 – 6.000 lei)
Etc.
Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR cu exemple, situatii atipice si indicatii complete va pune la adapost de aceste sanctiuni, fie si numai prin faptul ca va ajuta sa va formati o imagine de ansamblu, foarte precisa si foarte detaliata, a lucrurilor obligatoriu de stiut despre ReviSal, c
omanda ACUM >>>
Atentie la subtilitatile inregistrarilor in ReviSal!
Sa luam, de exemplu, concedierea.
Concedierea se inregistreaza in ReviSal cel tarziu la data incetarii contractului, ceea ce inseamna ca operatia poate fi facuta si cu ceva timp inaintea datei incetarii contractului individual de munca. Dar nu cu prea mult timp inainte.
Daca inregistrarea este facuta cu mult timp inainte, exista riscul ca salariatul sa prezinte un concediu
medical si sa fie nevoie de o anulare a inregistrarii incetarii, asa cum arata urmatoarea situatie intalnita in practica:
Ultima zi de preaviz a salariatului X este luni, 8 iunie 2021, iar inspectorul de personal inregistreaza incetarea in registru la data de 27 mai 2021. La data de 10 iunie 2021, salariatul prezinta insa un certificat medical valabil in perioada 02 iunie – 20 iunie 2021, ceea ce inseamna ca data incetarii contractului individual de munca nu mai este 9 iunie 2021. In aceasta situatie, inregistrarea incetarii va trebui sa fie anulata.
Nu uitati! Avem si o OFERTA SPECIALA
Achizitionati cu REDUCERE de 50% pachetul format din 3 lucrari:
-
- Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR
- Ghid practic Totul despre timpul de munca
- Diurna legala in Romania si in strainatate
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incadrarea deplasarii salariatului se stabileste in functie de motivul deplasariiIntrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Fisa de post pentru Inginer de dezvoltare a produselor softwareIntrebare: Va rog sa-mi trimiteti un model fisa de post pentru codul COR 251207: Inginer de dezvoltare a produselor software.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<