Costul ORAR al fortei de munca a inregistrat o rata de crestere de 6,73%

Ioana Pavel
Ioana Pavel
04 Martie 2022
04 Martie 2022
Ioana Pavel
Ioana Pavel
cost orar al fortei de muncacost ora forta de munca
Costul ORAR al fortei de munca a inregistrat o rata de crestere de 6,73%
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Costul orar al fortei de munca in forma ajustata (dupa numarul zilelor lucratoare) a inregistrat o rata de crestere de 6,73% in trimestrul IV din 2021, comparativ cu perioada similara din 2020, si cu 2,49% raportat la trimestrul precedent din 2021, conform informatiilor oferite de Institutul National de Statistica (INS).
 
In trimestrul IV 2021, comparativ cu trimestrul III 2021, cele mai semnificative cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au regasit in constructii (8,80%), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (7,86%) si activitati profesionale, stiintifice si tehnice (7,53%).
 
Cea mai mare scadere a costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-a inregistrat in invatamant (-17,57%), ca urmare a cresterii timpului efectiv lucrat fata de trimestrul precedent (fenomen caracteristic acestei activitati in trimestrul al IV-lea al fiecarui an, cauzat de reinceperea anului scolar).
 
La o distanta considerabila, cu scaderi ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au situat administratia publica (-3,66%), respectiv productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,49%). Fata de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forta de munca a crescut cu 2,48%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 2,72%, observa INS, conform Agepres.
 
Comparativ cu acelasi trimestru al anului precedent, cele mai semnificative cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au regasit in hoteluri si restaurante (13,49%), invatamant (11,59%), respectiv in activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (10,33%). Fata de perioada analizata, usoare diminuari ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au observat doar in tranzactii imobiliare (-0,55%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (-0,50%).
 
Fata de acelasi trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forta de munca a crescut cu 6,76%, iar componenta cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 6,14%.
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]