Vesti bune pentru pensionari, in contextul in care punctul de pensie ar putea creste cu 10% incepand cu 1 ianuarie 2022. Este vorba despre o majorare de 144 lei, iar in acest fel punctul de pensie va ajunge la 1.586 lei, se arata intr-un proiect de lege al Ministerului Muncii.
De asemenea, proiectul citat de
Hotnews arata si ca indemnizatia sociala pentru pensionari va urca cu 200 de lei, asa ca va ajunge la 1.000 lei.
De asemenea, presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat in cursul zilei de 13.12.2021 ca punctul de pensie va creste de la 1 ianuarie 2022:
"Exista o decizie luata cu privire la pensii. Pensiile vor creste de la data de 1 ianuarie 2022. La baza cresterii punctului de pensie sta formula care a existat in Legea 263 si anume compensarea proportiei de suta la suta a pierderii puterii de cumparare ca urmare a inflatiei si, de asemenea, cresterea puterii de cumparare prin cresterea punctului de pensie cu 50% din cresterea salariului brut pe economie", a spus Orban, la Parlament, conform Agerpres.
"Sigur, am discutat si de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel incat sa se faca dreptate pentru pensionari, o procedura care incepe si care se va derula intr-un ritm cat de alert este posibil. Procedura de recalculare urmareste un lucru foarte simplu, si anume: daca un pensionar are o contributie similara, sa aiba aceeasi pensie, indiferent de anul in care s-a pensionat", a concluzionat Orban.
In ceea ce priveste recalcularea pensiilor, programul de guvernare doreste aplicarea generala a principiului contributivitatii in stabilirea dreptului la pensie, considerand ca modernizarea sistemului public de pensii va conduce la eliminarea inechitatilor si reducerea decalajelor.
Va reamintim ca punctul de pensie este de 1.442 de lei in prezent si ar putea ajunge la 1.586 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2022, daca proiectul de lege va fi adoptat de Guvern.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<