Proiect de lege. Membrii consiliilor consultative ale AJOFM sa nu mai fie platiti

Mara Dobrin
Mara Dobrin
27 Octombrie 2021
27 Octombrie 2021
Mara Dobrin
Mara Dobrin
proiect de lege membrii consilii ajofmmembrii Autoritatilor Teritoriale de Ordine Publicaremuneratie membrii ajofm
Proiect de lege. Membrii consiliilor consultative ale AJOFM sa nu mai fie platiti
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti mai putin bune pentru membrii consiliilor consultative ale agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca (AJOFM), in contextul in care un proiect de lege prevede ca acestia sa nu mai fie remunerati, indiferent de situatie.
 
Despre ce este vorba, mai exact?
 
Cu alte cuvinte, USR a depus un proiect de lege in Parlament, pentru a nu mai fi remunerati membrii consiliilor consultative existente la nivelul agentiilor teritoriale judetene, membri numiti direct si netransparent, fara garantii de competenta si profesionalism, se observa in comunicatul de presa lansat de pardidul mentionat.
 
Concret, aceasta masura ar trebui sa duca la economii masive la nivelul bugetului de stat, conform deputatei USR Pollyanna Hangan.
 
„La inceputul anului, am depus un proiect de lege pentru ca membrii Autoritatilor Teritoriale de Ordine Publica – ATOP – sa nu mai fie remunerati. Proiectul depus astazi este similar, vizeaza eliminarea platii unor persoane care nu au niciun fel de rol executiv. Se consuma bani de la bugetul de stat fara a exista o transparenta in ceea ce priveste distributia acestor sume. Va reamintesc ca aceste persoane, pentru doar o sedinta pe luna, primesc 10% din indemnizatia directorului executiv al AJOFM”, potrivit comunicatului de presa, citat de Agerpres.
 
 
Legea 202/2006 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca
 
 
Conform dispozitiilor in vigoare din Legea 202/2006 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, consiliile consultative tripartite exista la nivelul agentiilor judetene si, asemenea CA al ANOFM, sunt alcatuite din cate 15 membri:
 
- 5 membri, din care un membru reprezentant al autoritatilor publice locale, numit de presedintele consiliului judetean, si 4 membri reprezentanti ai serviciilor deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale propuse de agentiile teritoriale, numiti de prefect;
 
- 5 membri desemnati de confederatiile sindicale reprezentative la nivel national;
 
- 5 membri desemnati de confederatiile patronale reprezentative la nivel national.
 
Pentru fiecare membru al celor 42 de consilii consultative, remuneratia este de 10% din salariul de baza al directorului executiv al agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca.
 
Practic, indiferent de performanta, capacitate sau de orice alt criteriu obiectiv, aceste persoane sunt remunerate pentru simpla participare la o sedinta, fara a se putea verifica daca au avut vreo activitate sau daca daca aceasta activitate a dus la imbunatatirea serviciului public furnizat catre cetatean.
 
Conform deputatei USR Pollyanna Hangan, in anul 2019 s-au cheltuit peste 5 milioane de lei pentru plata indemnizatiilor de sedinta ale acestor membrii AJOFM.
 
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]