COVID-19. Concediile de odihna ale medicilor, suspendate

concedii de odihna medici suspendateconcedii medici suspendatesuspendare concedii odihna medici
COVID-19. Concediile de odihna ale medicilor, suspendate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avand in vedere situatia exceptionala in care ne aflam, pe fondul crizei create de pandemia Covid-19, Departamentul pentru Situatii de Urgenta a decis ca managerii de spital pot intrerupe, la nevoie, concediile de odihna ale medicilor, pe o perioada de 30 de zile.
 
Aceasta masura vine in ajutorul statului roman si a celor care au nevoie de tratament medical.
 
Iata ce MASURI sunt prevazute, conform Ordinului Departamentului pentru Situatii de Urgenta:
 
"Departamentul pentru Situatii de Urgenta a intocmit 4 ordine care urmaresc de o maniera prioritara luarea unor masuri imediate in vederea gestionarii eficiente a situatiei pandemice dificile regasita in acest moment, la nivel national, avand in vedere evolutia situatiei epidemiologice cauzata de tulpina Delta, astfel:
 
1. Managerii unitatilor sanitare, in functie de nevoile operationale dispun intreruperea efectuarii concediilor de odihna si de odihna suplimentare aflate in derulare, precum si incetarea acordarii de noi concedii de odihna sau de odihna suplimentare, fara plata, de studii si pentru formare profesionala, pentru o perioada de 30 zile. (Concediile intrerupte sau neacordate urmeaza a fi replanificate cand evolutia situatiei epidemiologice va permite efectuarea acestora.
 
2. Medicii rezidenti de anul V in specialitatea medicina de urgenta care urmau sa inceapa probele pentru examenul de medic specialist incepand cu luna octombrie 2021 vor sustine aceste probe in luna decembrie 2021.
 
3. Cursurile pentru atestatul de asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca si respectiv spitaliceasca se suspenda, urmand a fi reluate in luna decembrie 2021 iar medicii inscrisi se reintorc in unitatile de baza.
 
Totodata, in vederea luarii la cunostinta a numarului mare de solicitari de sprijin venite din partea cetatenilor pentru asigurarea misiunilor specifice si inclusiv in contextul solicitarii de transport a acestora la unitati sanitare ca urmare a cresterii exponentiale a numarului de cazuri pozitive infectate cu virusul SARS-CoV-2, echipaje medicale vor fi dislocate, dupa cum urmeaza:
 
1. IGSU asigura dislocarea in municipiul Bucuresti a 2 posturi medicale avansate, de categoria II cu personal aferent deservirii acestora, din cadrul unitatilor subordonate. Locatiile se vor stabili ulterior, in functie de nevoile operationale.
 
2. IGSU asigura dislocarea a 18 autospeciale pentru transport personal si victime multiple si a 10 ambulante B2 in municipiul Bucuresti, din cadrul rezervelor operative. Pentru fiecare autospeciala se vor asigura cate 2 echipaje complete, care sa deserveasca interventii in regim permanent, pe durata a 24 h. Locatiile se vor stabili ulterior, in functie de nevoile operationale.
 
3. Pentru cresterea capacitatii de raspuns la nivelul SABIF, cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale si a Ministerului Afacerilor Interne, 6 ambulante (5 aflate in dotarea MApN si 1 in dotarea MAI -Directia Medicala a MAI) cu sofer, se vor alatura Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Acestea vor deservi pentru sprijinirea SABIF in activitatile specifice de testare a cetatenilor.
 
In scopul gestionarii eficiente a solicitarilor survenite in urma evolutiei situatiei epidemiologice la nivel national, Inspectoratul Judetean pentru situatii de urgenta (IGSU) va dispune:
 
1. Intreruperea efectuarii concediilor de odihna si de odihna suplimentare aflate in derulare si incetarea acordarii de noi concedii de odihna, odihna suplimentare, fara plata, de studii si pentru formare profesionala pentru personalul IGSU si al unitatilor subordonate, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 11.10.2021. (Concediile intrerupte sau neacordate urmeaza a fi replanificare cand evolutia situatiei epidemiologice va permite efectuarea acestora.)"
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concedii de odihna medici suspendateconcedii medici suspendatesuspendare concedii odihna medici

Data aparitiei: 12 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

COVID-19. Concediile de odihna ale medicilor, suspendate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]