Noul REGES: angajatii pot verifica online datele din CIM

Ioana Pavel
Ioana Pavel
01 Octombrie 2021
01 Octombrie 2021
Ioana Pavel
Ioana Pavel
acces regesreges online registru general salariatinoul reges online
Noul REGES: angajatii pot verifica online datele din CIM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Odata cu implementarea noului Registru General de Evidenta a Salariatilor (REGES) online, angajatii vor putea verifica online datele transmise de angajatori cu privire la contractul lor de munca. Anuntul a fost facut marti de Andreea Tudorie, director in cadrul Inspectiei Muncii, in cadrull unei dezbateri despre digitalizare organizata de Blocul National Sindical.
 
"Un avantaj foarte important pentru salariat este acela ca va avea posibilitatea ca singur sa isi verifice activitatea pe care angajatorul la care lucreaza sau angajatorii la care a lucrat, daca acestia i-au declarat corect datele in Registrul General de Evidenta a Salariatilor. Acest lucru se va face tot online: pe baza unui credential si a unei parole care vor fi eliberate de Inspectoratul Teritorial de Munca, salariatul va putea sa-si verifice personal activitatea. La aceasta data se intampla urmatorul fenomen: vin la inspectorat cu buletinul, le verificam activitatile si de multe ori vedem ca de fapt angajatorul nu le-a transmis datele din contractul individual de munca in Registrul General de Evidenta a Salariatilor", a explicat Andreea Tudorie, citata de Agerpres.
 
In opinia sa, noul REGES va permite angajatorilor sa completeze datele privind angajatii direct online, fara sa mai fie nevoiti sa dedice un calculator special pentru acest registru.
 
"Exista o digitalizare legata de Registrul General de Evidenta a Salariatilor, registru care in 2006 a fost implementat ca un instrument de lucru al inspectorului de munca, in care angajatorii introduc date, iar inspectorii de munca verifica valabilitatea acestora pe teren. Din 2006 avem acest Registru General de Evidenta a Salariatilor, care a suferit modificari prin realizarea unor versiuni care au ajuns la aceasta data la versiunea 608 si trebuie sa va spun ca prin PNRR noi avem aprobat unul din proiectele pe care Inspectia Muncii le va implementa, Registrul General de Evidenta a Salariatilor online, noul REGES. Acest lucru va aduce avantaje din punctul de vedere al angajatorului, dar si din punctul de vedere al angajatului. Angajatorul va avea posibilitatea sa completeze Registrul General de Evidenta a Salariatilor online, fara a mai fi nevoiti sa fie dedicat la sediul social al angajatorului un calculator pentru acest registru. El va putea completa acest registru inclusiv daca alege sa lucreze in regim de telemunca, de acasa", a precizat Tudorie, conform aceleiasi surse.
 
In plus, Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) poate verifica direct in timpul controalelor realizate in trafic daca soferii vehiculelor de transport au contract de munca valid si transmis in REGES.
 
"Dezvoltam parteneriate cu institutii ale statului si am interconectat bazele de date - vorbesc de Ministerul Muncii si de alte institutii ale statului cu care inclusiv Inspectia Muncii are incheiate protocoale de colaborare pentru accesul direct la datele din Registrul General de Evidenta a Salariatilor. Vorbesc de institutii gen ANAF, Casa Nationala de Pensii, ANOFM, ANPIS, Directia pentru persoane cu handicap... Saptamana trecuta am semnat protocol de colaborare cu ISCTR, deci cei care fac controale si opresc transportatorii au acces direct sa verifice daca soferul respectiv oprit in trafic are sau nu are contract individual de munca si transmis in Registrul General de Evidenta a Salariatilor.

La fel, cei de la investitii rurale, AFIR, avem protocol de colaborare cu dansii pentru acces direct in Registrul General de Evidenta a Salariatilor. Deci datele privind toti salariatii angajati cu contract individual de munca (...) sunt puse la dispozitia institutiilor, care au dreptul legal de a interoga bazele de date, pe baza protocoalelor pe care institutia noastra e are incheiate", a precizat Andreea Tudorie. 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la Diurna legala in Romania si in strainatate!


NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei!

Lucrarea „Diurna legala in Romania si in strainatate” contine:
Lamuriti acum orice dilema generata de legislatia privind detasarea/delagarea si stabilirea diurnei legale. Comandati acum exemplarul dvs. si stati fara teama ca ANAF va investiga si va sanctiona modul in care ati aplicat legea!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]