Noul REGES: angajatii pot verifica online datele din CIM

acces regesreges online registru general salariatinoul reges online
Noul REGES: angajatii pot verifica online datele din CIM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Odata cu implementarea noului Registru General de Evidenta a Salariatilor (REGES) online, angajatii vor putea verifica online datele transmise de angajatori cu privire la contractul lor de munca. Anuntul a fost facut marti de Andreea Tudorie, director in cadrul Inspectiei Muncii, in cadrull unei dezbateri despre digitalizare organizata de Blocul National Sindical.
 
"Un avantaj foarte important pentru salariat este acela ca va avea posibilitatea ca singur sa isi verifice activitatea pe care angajatorul la care lucreaza sau angajatorii la care a lucrat, daca acestia i-au declarat corect datele in Registrul General de Evidenta a Salariatilor. Acest lucru se va face tot online: pe baza unui credential si a unei parole care vor fi eliberate de Inspectoratul Teritorial de Munca, salariatul va putea sa-si verifice personal activitatea. La aceasta data se intampla urmatorul fenomen: vin la inspectorat cu buletinul, le verificam activitatile si de multe ori vedem ca de fapt angajatorul nu le-a transmis datele din contractul individual de munca in Registrul General de Evidenta a Salariatilor", a explicat Andreea Tudorie, citata de Agerpres.
 
In opinia sa, noul REGES va permite angajatorilor sa completeze datele privind angajatii direct online, fara sa mai fie nevoiti sa dedice un calculator special pentru acest registru.
 
"Exista o digitalizare legata de Registrul General de Evidenta a Salariatilor, registru care in 2006 a fost implementat ca un instrument de lucru al inspectorului de munca, in care angajatorii introduc date, iar inspectorii de munca verifica valabilitatea acestora pe teren. Din 2006 avem acest Registru General de Evidenta a Salariatilor, care a suferit modificari prin realizarea unor versiuni care au ajuns la aceasta data la versiunea 608 si trebuie sa va spun ca prin PNRR noi avem aprobat unul din proiectele pe care Inspectia Muncii le va implementa, Registrul General de Evidenta a Salariatilor online, noul REGES. Acest lucru va aduce avantaje din punctul de vedere al angajatorului, dar si din punctul de vedere al angajatului. Angajatorul va avea posibilitatea sa completeze Registrul General de Evidenta a Salariatilor online, fara a mai fi nevoiti sa fie dedicat la sediul social al angajatorului un calculator pentru acest registru. El va putea completa acest registru inclusiv daca alege sa lucreze in regim de telemunca, de acasa", a precizat Tudorie, conform aceleiasi surse.
 
In plus, Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) poate verifica direct in timpul controalelor realizate in trafic daca soferii vehiculelor de transport au contract de munca valid si transmis in REGES.
 
"Dezvoltam parteneriate cu institutii ale statului si am interconectat bazele de date - vorbesc de Ministerul Muncii si de alte institutii ale statului cu care inclusiv Inspectia Muncii are incheiate protocoale de colaborare pentru accesul direct la datele din Registrul General de Evidenta a Salariatilor. Vorbesc de institutii gen ANAF, Casa Nationala de Pensii, ANOFM, ANPIS, Directia pentru persoane cu handicap... Saptamana trecuta am semnat protocol de colaborare cu ISCTR, deci cei care fac controale si opresc transportatorii au acces direct sa verifice daca soferul respectiv oprit in trafic are sau nu are contract individual de munca si transmis in Registrul General de Evidenta a Salariatilor.

La fel, cei de la investitii rurale, AFIR, avem protocol de colaborare cu dansii pentru acces direct in Registrul General de Evidenta a Salariatilor. Deci datele privind toti salariatii angajati cu contract individual de munca (...) sunt puse la dispozitia institutiilor, care au dreptul legal de a interoga bazele de date, pe baza protocoalelor pe care institutia noastra e are incheiate", a precizat Andreea Tudorie. 
 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
acces regesreges online registru general salariatinoul reges online

Data aparitiei: 01 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noul REGES: angajatii pot verifica online datele din CIM Nota: 4.3 din 5 - 10 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]