Camera Deputatilor a adoptat recent un nou proiect legislative potrivit caruia copiii cu dizabilitati vor beneficia de extinderea certificatului de incadrare in grad de handicap grav pana la implinirea varstei de 18 ani, pe baza unor criterii bio-psiho-sociale specifice, in cazul in care le-au fost eliberate anterior, consecutiv, doua astfel de certificate cu valabilitatea de doi ani.
Se completeaza astfel art. 861 din Legea nr.448/2006, in sensul extinderii termenului de valabilitate a certificatului de incadrare in grad de handicap pana la implinirea varstei de 18 ani, pentru copiii cu handicap a caror afectiune se incadreaza in patologia bolilor degenerative, pentru cei carora le lipseste un membru in urma amputatiei si pentru cei cu tulburari din spectrul autismului, certificate de medicul de specialitate.
"Prin exceptie de la prevederile alin. (2), in situatia in care copilului cu dizabilitati ii sunt eliberate, consecutiv, doua certificate de incadrare in grad de handicap grav, fiecare avand termenul de valabilitate de 2 ani, ulterior, Comisia pentru protectia copilului elibereaza un certificat valabil pana la varsta de 18 ani, pe baza unor criterii bio-psiho-sociale specifice, elaborate de Ministerul Sanatatii impreuna cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale", prevede proiectul, potrivit Agerpres.
Totodata, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se aproba prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Muncii si Protectiei sociale criteriile bio-psiho-sociale.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<