Senatul a adoptat tacit o noua modificare prin care se reglementeaza contractul de activitate sportiva, fiind adusa o schimbare concreta cu privire la art. 67 din Legea 69/2000 a educatiei fizice si sportului. Proiectul de lege a fost inregistrat la Camera Deputatilor pentru dezbatere.
Pentru a se asigura conditiile cerute de legislatie la nivel international si pentru a crea conditii de buna desfasurare a activitatii sportive este nevoie ca legislatia nationala sa urmeze dinamica legislaiei impuse la nivel international. Pentru a tine pasul cu rigorile internationale in domeniul sportului, a fost modificara de mai multe ori in ultima perioada Legea 69/2000 a educatiei fizice si sportului.
Pentru o mai completa adaptare a legislatiei, la nevoile actuale ale sportului, dar si la rigorile internationale este necesara modificarea articolului art. 67^1 alin. (1^1) din Legea 69/200 privind participantii la activitatea sportiva care pot incheia cu structurile sportive, dupa caz, contract individual de munca sau contract de activitate sportiva, prin introducerea in cuprinsul acestui alneat si a persoanelor prevazute la art. 67^1, lit. (e).
LEGE pentru modificarea alin. 1^1 al art. 67^1 din Legea nr. 69/2000 a educatiei fizice si sportului
Articol unic. - Alin. 1^1 al art. 67^1 din Legea nr. 69/2000 a educatiei fizice si sportului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 200 din 9 mai 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
- Alineatul (1^1) al Art. 67^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Participantii la activitatea sportiva enumerati la alin. (1) lit. a)-c) si e) pot incheia cu structurile sportive, dupa caz, un contract individual de munca sau un contract de activitate sportiva, in conditiile legii."
Acest proiect de lege se considera adoptat de Senat in forma initiala, in conditiile articolului 75 alineatul (2) teza a III-a din Constitutia Romaniei, republicata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incetare CIM in perioada de proba. Prima zi de activitateIntrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Suprapunere certificate medicale. Declaratia 112Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<