Persoana desemnata sa opereze in Revisal. Ce conditii trebuie sa indeplineasca?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
09 Iunie 2020
09 Iunie 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
persoana desemnata revisaloperatiuni revisalregistrul general de evidenta salariati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Persoana pe care angajatorul o desemneaza sa faca operatiuni in REVISAL trebuie sa fie absolventa a unui curs de operator inregistrare, prelucrare si validare date?
 
Raspunsul specialistului:
 
Referitor la persoana abilitata sa efectueze operatiuni in Revisal, HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) prevede:
 
- completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.
- angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a datelor in registru prin incheierea de contracte de prestari servicii cu prestatori care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare, inclusiv ale prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal.
 
Asadar, angajatorul are doua posibilitati in ceea ce priveste completarea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor, fie numeste una sau mai multe persoane prin decizie scrisa, fie incheie un contract de prestari servicii cu un prestator inregistrat la inspectoratul teritorial de munca.
 
In ceea ce priveste persoana numita prin decizie, actul normativ nu stabileste nicio conditie ce ar trebui indeplinita, insa in privinta prestatorilor de servicii, stabileste ca acestia trebuie sa fie inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca si sa isi desfasoare activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.
 
Obligatia de a informa inspectoratul teritorial de munca este stabilita de actul normativ numai pentru situatia in care angajatorul incheie contracte de prestari servicii cu prestatori nu si pentru situatia in care numeste prin decizie una sau mai multe persoane pentru completarea si transmiterea registrului (art. 2 alin. (8)).
 
In cazul persoanelor numite prin decizie, angajatorul poate emite decizii cu caracter obligatoriu numai in ceea ce ii priveste pe salariatii sai. De aceea, angajatorul poate sa nominalizeze o persoana care sa completeze si sa transmita registrul de evidenta a salariatilor (Revisal) numai dintre salariatii sai, care au aceste atributii stabilite prin fisa postului.
 
Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu, Expert Legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
 
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]