9 din 10 muncitori in fabrica au un salariu net de circa 3.000 lei

Isabela Alexe
Isabela Alexe
06 Martie 2020
06 Martie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
beneficii salariumuncitori fabricasalariu net 2020sporuri ore suplimentare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un sondaj intocmit in februarie 2020 si care vizeaza veniturile angajatilor din fabrici arata ca aproape 90% dintre muncitorii din fabricile din Romania incaseaza lunar sume nete de pana la 3000 de lei.
 
Conform aceluiasi studiu, circa 66,6% dintre specialistii de productie au venituri lunare nete intre 2.200 si 4.000 de lei, cu mentiunea ca sondajul a fost efectuat in randul a 420 de lucratori in fabrici, pe un esantion reprezentativ national, potrivit Agerpres. 
 
Aceeasi sursa transmite ca doar18% dintre muncitorii din fabricile din Romania (blue collars) se declara nemultumiti de locul de munca si ca, in randul inginerilor, procentul scade si mai mult, la doar 9%. Conform sondajului, in ce priveste satisfactia la locul de munca, doar 42% declara ca sunt multumiti si foarte multumiti de beneficiile salariale. De asemenea, exista si un procent de 66% care sustine ca atmosfera de la locul de munca este una placuta.
 
Studiul realizat de IZI Data concluzioneaza, printre altele, ca un procent cu putin peste jumatate dintre lucratorii romani din fabrici beneficiaza de prime/tichete de Paste si Craciun. Printre beneficiile oferite de angajatori se numara si transportul catre locul de munca si asigurarea costurilor legate de masa. 
 
Unul dintre cele mai apreciate beneficii acordate de fabrici il reprezinta sporurile pentru orele suplimentare, arata acelasi sondaj. Din pacate insa, doar un mic procent de 35% beneficiaza de acestea. Referitor la asigurarile de sanatate private, 20% dintre muncitori (blue collars) detin un abonament medical.
 
"Inginerii tind sa-si pastreze acelasi loc de munca. in cazul muncitorilor, dinamica este mai ridicata. Vechimea angajatilor din fabrici se remarca in randul categoriei specialistilor in productie, 36% avand o vechime de peste zece ani. in randul muncitorilor se remarca o dinamica mai ridicata: 59% au o vechime mai mica de cinci ani, in timp ce 33% au o vechime de sub doi ani", potrivit studiului. 
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]