CIM pe perioada nedeterminata. 98,2% dintre romani lucreaza in baza unui astfel de contract de munca

Mara Dobrin
Mara Dobrin
23 Septembrie 2019
23 Septembrie 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
cim contract perioada nedeterminatacim contract perioada nedeterminata 2019cim contract perioada nedeterminata romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune pentru romani, in contextul in care majoritatea salariatilor lucreaza in baza unui contract pe perioada nedeterminata.

Vorbim despre un procent de 98,2% dintre salariatii din Romania, ponderea fiind inferioara in mediul rural fata de mediul urban, conform "Anchetei asupra calitatii vietii", realizate de Institutul National de Statistica (INS), in cursul anului 2018.

"Desfasurarea activitatii in baza unui contract de munca incheiat cu angajatorul reprezinta garantia respectarii unor drepturi din domeniul legislatiei muncii: plata contributiilor la fondurile de asigurari sociale, respectarea numarului de ore de munca, a numarului de zile de concediu sau zile libere etc", se precizeaza in aceasta ancheta, conform Agerpres.



Contracte permanente de munca in 2019

In unitatile mici (1 - 10 persoane) un procent de 96,7% din salariati are contract de munca permanent, in comparatie cu unitatile mari de 50 de persoane si peste, unde 99,1% dintre salariati au contracte permanente de munca.

Avand in vedere distributia dupa sex a salariatilor care lucreaza cu contract pe perioada nedeterminata nu rezulta diferentieri majore, ponderea femeilor este usor superioara celei a barbatilor, cu 0,5 puncte procentuale.

Dupa marimea unitatii se constata la distributie dupa sex ca ponderea femeilor este mai mare cu 0,5 puncte procentuale decat cea a barbatilor, la unitati cu 50 de persoane si peste, mai mentioneaza INS.

Pe regiuni de dezvoltare, regiunile Vest si Bucuresti-Ilfov detin ponderile cele mai mari ale salariatilor cu contract de munca pe perioada nedeterminata (99,7%, respectiv 98,9%).



Participati in data de 25 septembrie la webinarul “Incetarea de drept a contractului de munca. Noile reglementari privind pensionarea salariatilor”, detalii AICI >>>


Consultanta de top, live, direct pe ecranul calculatorului/laptop-ului dvs.!

Explicatii, recomandari, solutii impecabile privind pensionarea, aflati TOTUL acum >>>

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]