IMPORTANT:
Prin urmare, actul in baza caruia o persoana exercita atributiile de administrator este mandatul, nefiind necesara incheierea unui contract individual de munca in acest sens.
Asadar, administratorul societatii poate presta activitati fara sa fie necesara incheierea unui contract individual de munca, in acest sens? Ce prevede legea, in momentul de fata?
"Mai exista la ora actuala posibilitatea sa faci anumite munci ca patron, fara sa te autoangajezi?"
250 Modele Fise de Post
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Daca administratorul societatii indeplineste si alte atributii ce exced calitatii de administrare a societatii (de exemplu, sofer, vanzator etc.) este necesara incheierea unui contract individual de munca deoarece doar activitatile de administrare se realizeaza pe baza mandatului.
Administratorul societatii cu raspundere limitata poate fi angajat atat pe functia de administrator societate cod COR 242111 cat si pe orice alta functie pentru care are calificarea necesara putand cumula doua sau mai multe functii cu respectarea dispozitiilor din Codul muncii.
In situatia unei societati cu raspundere limitata, administratorul poate avea calitatea de salariat in baza unui contract individual de munca in functia de administrator societate cod COR 242111 conform Ordinului comun al ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse si presedintelui Institutului National de Statistica nr. 1.832/856/2011 privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania.
ATENTIE!
Dar daca nu se doreste incheierea unui contract de munca pentru functia de administrator si atributiile de administratie sunt inregistrate in actul constitutiv, poate desfasura activitatea de administrator in baza mandatului de administrator.
In ceea ce priveste desfasurarea altor activitati ce exced mandatului de administrator este necesara incheierea unui contract individual de munca.
Un raspuns oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>