Indemnizatiile pentru accidente de munca si boli profesionale. Care va fi termenul de recuperare?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
14 Iunie 2019
14 Iunie 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
indemnizatii accidente de muncaboli profesionale indemnizatiiaccidente de munca 2019indemnizatie boli profesionale angajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Chiar daca Romania nu a avut o strategie la nivel national pana la adoptarea acestui act normativ, fiecare dintre institutiile cu atributii in acest domeniu au urmarit realizarea obiectivelor strategice europene din domeniul SSM.

Guvernul Romaniei a hotarat aprobarea Strategiei nationale in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru perioada 2018-2020 prin adoptarea H.G. nr. 191/2018, publicata in M.Of. nr. 331 din 16 aprilie 2018...citeste mai multe aici >>>



"Care este termenul limita de depunere la Casa Teritoriala de Pensia unui concediu medical cod 03 (accident de munca confirmat de ITM), pentru avizul Casei de Pensii si pentru recuperarea sumelor pe concediul medical respectiv."



Este demn de mentionat ca art. 19 alin. (6) din Legea 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, indemnizatiile se calculeaza si se platesc de catre angajatori si se recupereaza de la casele teritoriale de pensii pe baza actelor justificative din sumele prevazute pentru asigurarea la accidente de munca si boli profesionale in bugetul asigurarilor sociale de stat.


IMPORTANT!

Recuperarea de catre angajator a indemnizatiilor prevazute la alin. (6) se poate realiza dupa confirmarea caracterului de munca al accidentului sau declararea bolii profesionale (art. 19 alin. (7) din Legea 346/2002.

In acest context, recuperarea de catre angajator a indemnizatiilor pentru accidente de munca si boli profesionale se poate realiza dupa confirmarea caracterului de munca al accidentului.

Este demn de mentionat ca termenul de 90 de zile de la data confirmarii caracterului de munca al accidentului sau bolii profesionale a fost abrogat prin Legea nr. 177 din 17 iulie 2018 privind aprobarea OUG 103/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul asigurarilor sociale, publicata in Monitorul Oficial nr. 628 din 19 iulie 2018.


Acest articol este realizat de expertii de la PortalCodulMuncii >>>


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]