Topul angajatilor cel mai bine PLATITI in 2019

top salarii 2019cele mai mari salarii romaniacel mai bine platiti angajati romaniacel mai bine platiti angajati 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Daca te gandesti sa te reorientezi in cariera sau pur si simplu vrei sa stii daca domeniul tau este printre cele cautate in 2019, tine cont de parerile specialistilor in domeniu.


Cei din IT sunt printre cel mai bine platiti angajati din Romania, dar sa fie acestia singurii cu salarii mari? Bineinteles ca nu. Mai exista si alte joburi bine platite in Romania, asa ca este momentul sa afli care sunt ceilalti specialisti remunerati corespunzator, in Romania anului 2019.

Conform unui sondaj realizat de eJobs, se pare ca cei din IT, dar si avocatii, bancherii precum si cei din domeniul resurselor umane sunt foarte bine platiti, comparativ cu restul angajatilor.


In 2018 in IT salariul mediu net, la nivel national, a fost de 5.731 de lei, pe luna. Pe locul al doilea s-au situat angajatii din domeniul Juridic, cu venituri lunare de 4.571, fiind urmati de cei din Banking (4.226 de lei) si cei din Resurse Umane (4.048 de lei).


ATENTIE!

Este demn de mentionat ca acestea sunt singurele domenii in care salariul mediu net depaseste pragul de 4.000 de lei. Sub acest nivel, dar nu la distanta foarte mare, se afla Finantele si Contabilitatea (3.930 de lei), Controlul Calitatii (3.646 de lei), Asigurarile (3.565 de lei), Constructiile si Imobiliarele (3.234 de lei), Administratia publica (3.197 de lei) si Inginerie mecanica (3.077 de lei), mai arata sondajul eJobs.


Cele mai mici salarii? Care sunt domeniile care nu sunt foarte bine remunerate?


Cele mai mici salarii medii nete s-au inregistrat in industria Textila (1.987 de lei), in industria Prelucrarii Lemnului (2.239 lei), in Servicii (2.281 lei) si in Paza si Protectie (2.335 lei).

Topul domeniilor cu cele mai mari salarii ramane neschimbat atat atunci cand vorbim despre angajatii barbati, cat si atunci cand vorbim despre femei. Romania este una dintre tarile din Europa unde discriminarea salariala este mult mai mica, in comparatie cu restul.

Cu totul altfel stau lucrurile atunci cand vorbim despre salariile mici totusi. Astfel, industriile in care femeile au cele mai mici salarii sunt Textile (1.877 de lei), Prelucrarea lemnului (2.027 de lei), Servicii (2.182 de lei), Paza si Protectie (2.262 de lei) si Agricultura (2.301 lei).

    „Doua dintre domeniile din acest top, respectiv Paza si Protectie si Prelucrarea lemnului, sunt cunoscute ca fiind dominate in principal de barbati. De aceea, prezenta lor aici evidentiaza mai degraba un numar mic de femei care lucreaza in domeniu decat o discrepanta salariala de gen”, declara Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Similar cu topul domeniilor in care femeile castiga cel mai putin, si la barbati se regasesc, in clasament, domeniile Textile  (2.098 de lei), Servicii (2.380 de lei), Paza si Protectie (2.409 lei) si Prelucrarea lemnrului (2.450 de lei). Ierarhia este, insa, completata de si de industria Chimica (2.476 de lei)


„Anul 2019 a inceput extrem de dinamic, la fel cum s-a incheiat si 2018, de altfel: cu aproape 9 milioane de aplicari pentru joburi, in toata tara, in strainatate si pe toate nivelurile de experienta. Iar anul 2019 vrea sa-si revendice doborarea acestui record. Ne asteptam la un ritm la fel de dinamic al angajarilor, ca si in 2018, la cresteri salariale punctuale, dar nu in toate domeniile, si la o schimbare de abordare, atat in ceea ce-i priveste pe candidati, cat si pe angajatori”, a mai spus Bogdan Badea.

 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
top salarii 2019cele mai mari salarii romaniacel mai bine platiti angajati romaniacel mai bine platiti angajati 2019

Data aparitiei: 18 Februarie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Topul angajatilor cel mai bine PLATITI in 2019 Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Topul angajatilor cel mai bine PLATITI in 2019

Mai multe articole despre top salarii 2019
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]