Venituri din arenda 2019. Care va fi impozitul pe venit?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
15 Ianuarie 2019
15 Ianuarie 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
venituri arenda 2019impozit pe venit arendaart 84 codul fiscalveniturile din arenda
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca impozitul pe veniturile din arenda se calculeaza prin retinere la sursa de catre platitorii de venit la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului net, impozitul fiind final. Venitul net din arenda se stabileste la fiecare plata prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.

Impozitul astfel calculat si retinut pentru veniturile din arenda se plateste la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut. Veniturile se declara de catre platitorul de venit in declaratia 112...citeste mai multe aici >>>


"Pentru un venit brut de 50.000 lei din arendarea bunurilor agricole, se datoreaza 3000 lei impozit si 2496 lei sanatate?"


Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii:


In ceea ce priveste impozitul pe venit art. 84 din Codul fiscal prevede:

(7) Venitul net din arenda se stabileste la fiecare plata prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.

(8) Impozitul pe veniturile din arenda se calculeaza prin retinere la sursa de catre platitorii de venit la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului net, impozitul fiind final.

(9) Impozitul astfel calculat si retinut pentru veniturile din arenda se plateste la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut.

IMPORTANT!

Astfel, pentru suma de 50.000 cota de impozit  de 10% se aplica la suma de 30.000 (avand in vedere deducerea de 40%) rezultand un impozit de 3.000 lei.

Baza anuala de calcul al contribuţiei de asigurari sociale de o reprezinta echivalentul a 12 salarii minime brute pe ţara, in vigoare la termenul de depunere a declaraţiei unice asupra careia se aplica cota de 10% rezultand o contributie de 2496 lei la sistemul de sanatate.


Sursa: PortalCodulMuncii



 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]