Mediu fiscal imbunatatit pentru dezvoltarea IMM-urilor. Crearea unei cote unice pentru TVA in Europa

Isabela Alexe
Isabela Alexe
22 Ianuarie 2018
22 Ianuarie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
cod fiscal 2018tva unic europaimm-uri finantare 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noile norme propuse de Comisia Europeana vor permite statelor membre o mai mare flexibilitate in stabilirea cotelor de taxa pe valoarea adaugata (TVA), precum si crearea unui mediu fiscal imbunatatit pentru dezvoltarea IMM-urilor. Propunerile reprezinta pasii finali in revizuirea normelor in materie de TVA, in scopul reducerii semnificative a pierderilor anuale de miliarde de euro cauzate la nivelul UE de fraudarea TVA.


Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama, a afirmat: „Astazi, mai facem inca un pas in directia crearii unui spatiu unic pentru TVA in Europa, cu norme mai simple pentru statele noastre membre si pentru intreprinderile noastre. Aceste propuneri vor oferi tarilor UE o mai mare libertate de a aplica cote reduse de TVA pentru produse sau servicii specifice. In acelasi timp, ele vor reduce birocratia pentru intreprinderile mici care isi desfasoara activitatea la nivel transfrontalier, ajutandu-le sa se dezvolte si sa creeze locuri de munca.”


Noile norme ofera:
  •     mai multa flexibilitate pentru statele membre, prin posibilitatea de a institui, pe langa o cota de TVA standard de minimum 15%, doua cote reduse distincte (intre 5% si cota standard nationala), o scutire de TVA si inca o cota redusa inscrisa in intervalul 0% - cote reduse; in plus, media ponderata a cotei TVA va trebui sa fie de cel putin 12%;
  •     reducerea costurilor pentru IMM-uri, prin introducerea unui prag de venituri pentru masurile de simplificare aplicabile sau de cifra de afaceri pentru scutirea de TVA in cazul unor activitati transfrontaliere, precum si posibilitatea de exonerare in ce priveste obligatiile de identificare, facturare, contabilitate sau declarare.

Propunerile legislative vor fi transmise Parlamentului European si Comitetului Economic si Social European pentru consultare si Consiliului UE pentru adoptare.


Sistemul comun privind taxa pe valoarea adaugata (TVA) joaca un rol important in cadrul pietei unice europene. TVA reprezinta o sursa majora si tot mai consistenta de venituri pentru UE, generand peste o mie de miliarde de euro in 2015, adica 7% din PIB-ul UE. Una dintre resursele proprii ale UE se bazeaza, de asemenea, pe TVA.


Sursa: europa.eu



NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]