Anul trecut romanii au avut cheltuieli de peste 85% din veniturile totale

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
07 Iunie 2017
07 Iunie 2017
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
venituri romani 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romanii au cheltuieli din ce in ce mai mari, iar mare parte a banilor se duc pe obiectele de consum. Asa se face ca in 2016, veniturile totale ale populatiei medii lunare pe o gospodarie au fost de 2.945 de lei si 1.112 lei pe persoana, conform datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

In acest context, cheltuielile totale au fost, in medie, de 2.524 de lei lunar pe o gospodarie, 953 de lei pe persoana si au reprezentat 85,7% din nivelul veniturilor totale, in scadere cu 1,8 puncte procentuale fata de anul 2015.

Veniturile banesti au fost, in medie, de 2.632 de lei lunar pe gospodarie (994 de lei pe persoana), iar veniturile in natura de 313 lei lunar pe gospodarie (118 lei pe persoana).

Cea mai importanta sursa de venituri la romani

Asa cum era de asteptat, salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (58,7% din veniturile totale ale gospodariilor). La formarea veniturilor totale ale gospodariilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (22,6%), veniturile din agricultura (2,8%), veniturile din activitati neagricole independente (2,5%) si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei (1,3%). O pondere importanta detin si veniturile in natura (10,6%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (9,3%), mai arata datele INS.

Bunurile de consum ii costa cel mai mult pe romani

Peste 70% din cheltuielile totale ale gospodariilor sunt destinate cheltuielilor de consum: de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.).

Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,5%).

Produsele alimentare si bauturile nealcoolice au detinut, in anul 2016, in medie, 36,1% din consumul gospodariilor.|


Sursa: INS


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]