Inspectia Muncii, apreciata pentru modul in care se implica in prevenirea si combaterea muncii nedeclarate

inspector de munca indatoririinspectia muncii controale 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comunitatea de afaceri italiana din Romania si Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (U.G.I.R.) apreciaza modul profesionist in care Inspectia Muncii se implica in prevenirea si combaterea muncii nedeclarate

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 20 — 29 noiembrie 2017, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 789.006 euro, adica 3.653.100 de lei. Au fost depistate 153 de persoane care lucrau la negru, dintre acestea 14 erau din judetul Constanta si 10 din judetul Sibiu.

In domeniul relatiilor de munca, au fost efectuate 2675 de controale in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 3.035.600 de lei, din care 2.505.000 de lei pentru munca la negru, si au fost sanctionati 636 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 2055 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 617.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 274 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi sau nu incadrate ca fiind accidente de munca. Dintre acestea, 113 au avut loc in Bucuresti si 28 in judetul Arges.

" Urmarind in permanenta imbunatatirea conditiilor de munca in ansamblul lor, prin constientizarea angajatorilor si a lucratorilor asupra importantei si necesitatii respectarii legislatiei in domeniu, Inspectia Muncii are o colaborare constanta cu organizatiile patronale. Impreuna, incercam sa identificam, sa analizam si sa gasim cele mai eficiente metode de solutionare a problemelor cu care ne confruntam in domeniul muncii. In baza protocolului de cooperare dintre Inspectia Muncii si U.G.I.R. am participat, in data de 5 decembrie a.c., la Gala Premiilor de Excelenta organizata CONFINDUSTRIA ROMANIA, la care au participat Excelenta Sa, Marco Giungi, ambasadorul Republicii Italiene la Bucuresti, alaturi de reprezentanti ai comunitatii de afaceri italiene din Romania. Cu aceasta ocazie, am primit Premiul pentru Cooperare ca semn de apreciere fata de demersurile noastre cu privire la promovarea actiunilor de prevenire si de combatere a muncii nedeclarate. Acest premiu ne onoreaza si certifica profesionalismul cu care Inspectia Muncii isi indeplineste rolul de factor de echilibru intre legiuitori, patronate si sindicate." — Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.


Sursa: Inspectia Muncii



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspector de munca indatoririinspectia muncii controale 2017

Data aparitiei: 11 Decembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inspectia Muncii, apreciata pentru modul in care se implica in prevenirea si combaterea muncii nedeclarate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]