De asemenea, lipsa acesteia in cadrul inventarului le poate crea probleme angajatorilor, asa ca acestia trebuie sa stie ce prevede legislatia in vigoare.
Ce se petrece cu autoturismele care nu mai pot fi folosite?
In acest context si daca rezulta acest fapt in urma inventarierii bunurilor comisia de inventariere poate constata ca un autoturism nu mai poate fi folosit sau repararea acestuia nu este rentabila. In cazul acesta, masinile in cauza vor fi scoase din functiune, prin casare.
Asadar, daca comisia de inventariere a bunurilor decide casarea autoturismului, aceasta decizie va fi consemnata in cadrul unui proces verbal. Dupa dezmembrarea autoturismului, materialele ramase si care inca sunt in stare buna de functionare pot fi vandute catre firme specializate sau pot fi folosite de catre firmele care detineau autoturismul cu pricina.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
ATENTIE! Cel mai indicat este ca detinatorul sa vanda materialele ramase, pentru a demonstra valorificarea acestui bun, iar in acest fel nu avea probleme cu fiscul. Aceste organe pot considera altfel ca autoturismul a lipsit din cadrul inventarului, iar atunci cheltuiala cu valoarea neamortizata constituie cheltuiala nedeductibila, iar TVA-ul se ajusteaza in functie cheltuiala care nu a fost amortizata.
Este demn de mentionat ca, potrivit HG nr. 2139/2004, cheltuiala pentru un autoturism poate fi amortizata fiscal intr-o perioada care variaza intre 4 si 6 ani.
Cine poate conduce autoturisme de serviciu? Ce conditii trebuie sa indeplineasca salariatii, in acest context?
Este demn de precizat urmatorul aspect: conducerea autoturismelor de serviciu este permisa salariatilor desemnati numai in conditiile prevazute de regulamentul privind circulatia pe drumurile publice, ale regulamentului intern al organizatiei si ale instructiunilor proprii de securitate si sanatate in munca...mai multe poti citi aici >>>