Numarul somerilor, sub 507.000! A ajuns la nivelul minim al ultimilor opt ani, rata somajului a coborat la 5,5%

Isabela Alexe
Isabela Alexe
31 Ianuarie 2017
31 Ianuarie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
numar someri 2017somaj scadere 2017rata somaj 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In ultima luna a lui 2016, numarul de someri a scazut semnificativ cu 14.444 fata de luna precedenta, pana la 506.758, rata somajului coborand la 5,5%.

Aceste date au fost oferite publicitatii de catre Institutul National de Statistica (INS), iar informatiile arata ca numarul somerilor a scazut cu mai bine de 109.000 in ultimul an, de la 616.001 in decembrie 2015.

 Somajul, in continuare mai ridicat in randul barbatilor

Somajul continua sa fie mai ridicat in randul barbatilor, cu o rata de 6,3% in luna decembrie 2016; in randul femeilor, somajul este de doar 4,5%, mai arata statisticile INS.

Anul trecut a fost fluctuant din punct de vedere al somajului, dat fiind faptul ca in primele patru luni ale anului a scazut numarul somerilor, dupa care, in mai, iulie, septembrie si octombrie numarul acestora a crescut.  

O scadere a somajului in anul precedent a fost generata si de o crestere a cererii de munca, in special in zona marilor orase. Mai mult decat atat, angajatorii se plang de o criza a fortei de munca, in sensul ca nu gasesc personal specializat, pentru anumite posturi cheie, in dezvoltarea companiilor acestora.

Mai multe despre criza fortei de munca din Romania, poti citi aici >>>

In acest context, numarul locurilor de munca vacante din Romania a crescut in al treilea trimestru din 2016 cu 16,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 62.900, in pofida somajului inca ridicat, in anumite zone ale tarii.


Potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) la sfarsitul lunii noiembrie 2016, 416.673 someri erau inregistrati oficial, fapt care a dus la o rata de somaj de doar 4,75%.

Cei mai multi someri se inregistreaza in judetele Vaslui, cu 11,5%, si Teleorman (10,9%), iar aceste zone cu somaj ridicat prezinta o calificare slaba a fortei de munca si un grad scazut de educatie.


Sursa: INS

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]