SSM: Reguli privind substantele si preparatele chimice periculoase in cadrul unei companii

Isabela Alexe
Isabela Alexe
23 Ianuarie 2017
23 Ianuarie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
subtante chimice ssmreguli prim ajutorreguli privind utilizarea substantelor chimice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Angajatorii sunt obligati sa fie la curent cu cele mai noi reglementari in ceea ce priveste normele de securitate si sanatate in munca, iar atunci cand substantele chimice sunt utilizate in cadrul unei companii, acestia ar trebui sa acorde si mai multa atentie.

Conform art. 24, alin. 2 din Legea nr. 360/2003 privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase, cei care lucreaza cu astfel de substante sunt obligati sa furnizeze inspectoratului teritorial de munca lista cu substantele si preparatele chimice periculoase pe care le vor detine.

Asadar, ce mai trebuie sa stie angajatorii aflati in aceasta situatie? Ce fel de raport trebuie sa realizeze pentru a fi siguri ca nu incalca legislatia in vigoare?

In acest sens, vom raspunde unei intrebari adresate pe PortalSSM.ro: "Care este legislatia privind substantele chimice si preparate periculoase dupa care trebuie raportate la ITM? Inainte faceam dupa HG 14082008, dar acum s-a abrogat..."


Producatorii, distribuitorii, utilizatorii, importatorii si exportatorii sunt obligati sa furnizeze inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia isi desfasoara activitatea, inainte de inceperea acesteia, lista cu substantele si preparatele chimice periculoase pe care le vor detine, cu precizarea categoriei din care fac parte, care pot pune in pericol sanatatea angajatilor in mediul de munca (art. 24, alin. 2) din Legea nr. 360/2003 privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase).

Intr-adevar H.G. nr. 1.408/2008 a fost abrogata prin H.G. nr. 539/2016.

In acest sens, substantele si preparatele periculoase utilizate vor fi identificate cu cele din anexele Regulamentului (CE) nr. 1.272/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 decembrie 2008 privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si a amestecurilor, regulament european care are putere de lege deasupra oricarui act normativ din legislatia nationala.


Sursa: PortalSSM



 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]