Recomandari la zi privind beneficiile si bonusurile variabile

27 Iulie 2010
27 Iulie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu exista o structura optima a pachetului salarial pentru angajati, dar din punctul de vedere al angajatorului este preferabila scaderea ponderii salariului fix in total venituri si cresterea elementelor variabile, in special a bonusurilor legate de performanta.

Pe de alta parte, ponderea ridicata a beneficiilor asigura o flexibilitate mai mare in vederea adaptarii la un anumit context economic restrictiv, acestea putand fi mai usor diminuate sau eliminate decat salariile de baza (fiind, de regula, reglementate prin regulament intern sau contract colectiv de munca).

In contextul actual, este recomandabil ca beneficiile si bonusurile fixe sa fie reduse sau unele chiar eliminate, iar bonusurile variabile sa fie reproiectate.

Iata care sunt cele mai raspandite beneficii acordate in ultimii ani in Romania si principalele avantaje pe care le aduc:
● autoturismul de serviciu – reprezinta si un instrument necesar desfasurarii eficiente a activitatii;
● abonamentele la clinici medicale – asigura raspunsul rapid si eficient la problemele de sanatate ale angajatilor, probleme care afecteaza in mod direct productivitatea muncii.

O alta solutie aplicabila in contextul crizei economice pentru a reduce costurile salariale este inlocuirea formarii profesionale asigurate de catre furnizori externi cu formarea cu ajutorul formatorilor interni.

In loc sa trimiteti 10 angajati la un curs de formare profesionala, alegeti varianta reducerii costurilor si trimiteti la formare un singur angajat – pe acela care are abilitati de comunicare si prezentare mai bune.

Ulterior, acesta va asigura formarea interna a celorlalti 9 angajati care au nevoie de instruire.

Va reamintim ca toate aceste componente de motivare a angajatilor – salariu fix, bonusuri variabile, bonusuri fixe si beneficii – care sunt parte a politicii salariale ale firmei, trebuie sa fie comple tate cu beneficii non-financiare.

De exemplu:
- o atmosfera de lucru placuta, colegiala, cu acces gratuit la cafea, ceai si apa;
- formarea profesionala a angajatilor, chiar si cu formatori interni;
- garantarea stabilitatii locului de munca cel putin pe o anumita perioada de timp.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]