Care sunt obligatiile dvs. in ceea ce priveste echipamentele individuale de protectie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

• Sa asigurati in mod gratuit echipamentul individual de protectie necesar lucratorilor dvs., precum si buna lui functionare si o stare de igiena satisfacatoare prin intermediul intretinerii si repararii.

• Sa informati lucratorul despre riscurile impotriva carora il protejeaza purtarea echipamentului individual de protectie.

• Sa asigurati instruirea lucratorului si, daca este cazul, sa organizati antrenamente pentru modul de purtare a echipamentului individual de protectie.

• Sa va asigurati ca echipamentul individual de protectie este utilizat numai in conformitate cu fisa lui de instructiuni, cu exceptia imprejurarilor specifice si exceptionale.

• Echipamentul individual de protectie este, in principiu, destinat purtarii de catre o singura persoana. Daca imprejurarile impun purtarea echipamentului individual de protectie de catre mai multe persoane, trebuie sa luati masuri pentru a va asigura ca aceasta utilizare nu le creeaza diferitilor utilizatori probleme de sanatate sau de igiena.

Util
Anexele nr. 1 – 3 la H.G. nr. 1.048/2006 contin informatii cu caracter orientativ referitoare la regulile pentru utilizarea echipamentului individual de protectie. Aceste reguli indica, in special, imprejurarile sau situatiile de risc in care este necesara utilizarea echipamentului individual de protectie, fara a aduce atingere prioritatii care trebuie sa se acorde mijloacelor de protectie colectiva.


Ofera angajatilor tai protectia muncii de care au nevoie!
Atinge-ti scopul: zero accidente si zero amenzi! Acum poti!


Detalii aici >>>

 

• Sa asigurati informarea lucratorilor si/sau a reprezentantilor acestora cu privire la toate masurile care trebuie luate in domeniul securitatii si sanatatii lor, atunci cand utilizeaza echipamente individuale de protectie la locul de munca.

Care sunt etapele evaluarii unui echipament individual de protectie?

Inainte de a alege un echipament individual de protectie, trebuie sa evaluati, in calitate de angajator, daca echipamentul individual de protectie indeplineste conditiile pentru a putea fi utilizat. Aceasta evaluare cuprinde in principal urmatoarele etape:
1) se analizeaza si se evalueaza riscurile care nu pot fi evitate prin alte mijloace;
2) se definesc caracteristicile pe care trebuie sa le posede echipamentul individual de protectie pentru a fi eficace impotriva riscurilor;
3) se compara caracteristicile echipamentului individual de protectie disponibil cu cele pe care ar trebui sa le posede.

Criterii generale de clasificare a echipamentelor individuale de protectie:

1) Criteriul anatomic, respectiv partea organismului pe care o protejeaza:
- protectia capului: casti, caschete, bonete, plase de par cu sau fara cozoroc etc.;
­- protectia auzului: antifoane interne sau externe, casti antifonice etc.;
­- protectia ochilor si a fetei: ochelari, viziere, masti etc.;
­- protectia respiratorie: masti filtrante, aparate de protectie respiratorie etc.;
­- protectia trunchiului si a abdomenului: veste, jachete, centuri lombo-abdominale etc.;
­- protectia mainilor: manusi, degetare, mansete, cotiere, mitene etc.;
­- protectia picioarelor: pantofi, bocanci, cizme, genunchiere etc.;
­- protectia pielii: creme, unguente;
­- protectia intregului corp: echipamentul pentru protectia la cadere, dispozitive de sustinere a corpului, costume etanse etc.;

2) Dupa natura riscului: echipamente de protectie impotriva caldurii, frigului, substantelor chimice, zgomotului, vibratiilor, curentului electric etc.;

3) Dupa principiul de protectie care sta la baza realizarii lor: echipamente de protectie izolante, filtrante, reflectante etc.

Sanctiune
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 de lei la 10.000 de lei nerespectarea obligatiei legale de a asigura echipamentul individual de protectie, potrivit art. 39 alin. (2) din Legea nr. 319/2006.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 18 Iunie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Care sunt obligatiile dvs. in ceea ce priveste echipamentele individuale de protectie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]