Cat va costa un accident de munca?

09 Iunie 2010
09 Iunie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Libertatea timp de 3 ani, mii de lei amenda, alte mii de lei cheltuieli post-accident (cheltuieli de spitalizare, plata salariatului care il inlocuieste pe accidentat) sau diminuarea profitului.

La nivel de intreprindere, costurile sunt determinate de efectele imediate asupra starii de sanatate a salariatilor, dar si asupra intreruperilor de productie. Am intocmit pentru dvs. o lista care contine cele mai importante categorii de costuri determinate de accidentele de munca la nivel de intreprindere. Lista cuprinde variabilele sau indicatorii care sunt in mod obisnuit inclusi in analizele economice cu privire la securitatea si sanatatea in munca si modul acestora de exprimare in costuri.
 
* Reabilitare nemedicala (bani cheltuiti de angajator pentru a inlesni revenirea la locul de munca – instruire, consiliere, adaptarea locului de munca) - facturi.

* Administrarea absentelor pe caz de boala, a vatamarilor etc. (activitati administrative care trebuie efectuate de intreprindere in legatura cu concediile de boala) - salarii totale pentru timpul petrecut la locul de munca.

* Echipament defect (despagubiri sau costuri de reparatii ale masinilor, localurilor, materialelor sau produselor asociate vatamarilor profesionale) - costuri de inlocuire.

* Costuri care nu sunt legate de sanatate – investigatii, managementul timpului, costuri externe – (timp si bani cheltuiti pentru investigarea vatamarilor, evaluarea locului de munca) - salarii totale pentru timpul petrecut la locul de munca.

* Efecte asupra partilor variabile ale primelor de asigurare, prime de asigurare pentru riscuri mari (modificari ale primelor ca urmare a incidentei vatamarilor si imbolnavirilor de natura profesionala) - facturi.

* Responsabilitati, costuri juridice, penalizari - facturi, revendicari, costuri de instalare, amenzi, penalizari.

* Salarii suplimentare, plata sarcinilor periculoase (cheltuiala suplimentara cu salariile pentru munca periculoasa sau neconvenabila) - salarii suplimentare.

* Pierderea timpului de productie, servicii neonorate (pierderea timpului de productie ca urmare a unui eveniment care genereaza vatamari – de ex. din cauza ca necesita timp pentru inlocuirea masinilor, sau productia trebuie oprita pe durata investigatiei) -  valoarea totala a productiei.

* Costuri de oportunitate (comenzi pierdute sau castigate, competitivitate pe pietele specifice) - valoarea estimata a productiei, reprezentand o pierdere de venit pentru intreprindere.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]