Noutati privind Legea Insolventei Persoanelor Fizice 2015

legea insolventei persoanelor fizicelege insolventa persoane fiziceinsolventa persoane fizice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea Insolventei Persoanelor Fizice este tergiversata? Ce trebuie sa stii despre lege, pe cine ajuta si cat de curand va deveni realitate?


"Scopul prezentei legi este acela de a asigura acoperirea datoriilor persoanelor fizice fara activitati antreprenoriale, aflate in insolventa, prin intermediul rambursarii datoriilor in baza unui plan ori prin intermediul lichidarii bunurilor respectivilor debitori." se precizeaza la art.1, alin. (1) din Legea privind insolventa persoanelor fizice.

"Sub rezerva prevederilor prezentei legi, debitorul poate obtine o stingere a datoriilor sale reziduale, in baza indeplinirii planului sau a lichidarii activelor sale.", se precizeaza la alin. (2) in cadrul aceluiasi act normativ.


Avem nevoie de un proiect privind insolventa persoanelor fizice. Asa cum spun numeroase persoane, discutam despre o necesitate pe care doar persoanele care se lupta cu falimentul personal o percep in mod acut.

Cu toate acestea, Piperea considera, citat de Mediafax, ca o lege a insolventei persoanei fizice ar rezolva doar partial problema celor care au contractat credite in franci elvetieni si ca de aceasta ar putea beneficia peste 800.000 de persoane care sunt in situatia de debitori neperformanti:

"Consider ca aceasta lege este absolut necesara. Era necesara aceasta regelementare inca din 2009.(...) Cursul de nesuportat pentru cei care au credite in franci elvetiei este insa o singura problema care poate fi rezolvata doar partial prin aceasta lege, pentru ca nu toata lumea, nu toti care au credite in franci elvetieni isi imagineaza ca isi pierd casele printr-o procedura de insolventa, ei vor sa ramana in casele pe care si le-au cumparat si vor sa ramana in contractele pe care le-au contractat, asa cum au fost facute in 2007. Nu doar cei care au credite in franci elvetieni sunt in masura sa beneficieze sau sa se supuna acestei reglementari, sunt peste 800.000 de persoane care sunt in situatie de debitori neperformanti, asta rezulta de la Biroul de credit si in consecinta si pe ei ii intereseaza sa se puna cumva sub o protectie a tribunalului".

Conform proiectului privind legea insolventei persoanelor fizice, debitorul poate cere instantei inceperea procedurii de insolventa daca este in incapacitate de a-si achita datoriile in decurs de 30 de zile de la data scadenta a acestora.

Nu neglijam faptul ca "odata cu inceperea procedurii de insolventa, debitorul nu poate dispune de bunurile sale fara acordul prealabil al administratorului judiciar, cu exceptia tranzactiilor obisnuite. De asemenea, nu se va acumula nicio dobanda penalizatoare, penalitate sau alt tip de cost la datoriile existente la data deschiderii procedurii".

„Este recomandat ca legea falimentului personal sa nu fie tratata in graba si sub presiunea unei spete particulare, cum este cazul crizei francului elvetian. Proiectul de lege este benefic, insa necesita completari si modificari care nu trebuie ignorate, mai ales luand in calcul ca reprezinta doar o solutie partiala pentru criza actuala generata de valuta elvetiana“, a declarat pentru Mediafax Vasile Godinca Herlea, asociat coordonator al CITR (Casa de Insolventa Transilvania).

"Legea insolventei persoanei fizice ofera clientului, care nu mai poate achita ratele, o solutie de reesalonare a ratelor si pozitia corecta de negociere cu banca, pe baza veniturilor pe care le obtine", arata Alina Gorgiu intr-un comunicat de presa, citata de HotNews.ro.


Regasim pe site-ul Camerei Deputatilor dat spre publicare un Comunicat de presa primit de la Grupul Parlamentar al PNL, prin care se aduce la cunostinta faptul ca Legea Insolventei Persoanelor Fizice este tergiversata.

"Sedinta Comisiei juridice de astazi, 21 ianuarie, a dovedit ca PSD nu doreste rezolvarea situatiei dificile in care se gasesc numerosi cetateni care au probleme financiare. Astfel, desi Biroul permanent, reunit la solicitarea PNL, a decis ca membrii Comisiei juridice sa se intruneasca atat miercuri, cat si joi si vineri, pentru a finaliza raportul privind Legea insolventei persoanelor fizice, reprezentantii PSD au cerut formarea unei subcomisii de lucru. Aceasta procedura blocheaza lucrarile comisiei in urmatoarele zile si face imposibila convocarea plenului Camerei Deputatilor pentru luni sau marti.", se precizeaza in cadrul comunicatului.


"PNL ramane consecvent pozitiei sale de adoptare in regim de urgenta a Legii insolventei persoanelor fizice ca solutie eficienta, constitutionala si pe termen lung la eventualele dificultati financiare cu care se pot confrunta temporar cetateni ai Romaniei.", se mai precizeaza in cadrul comunicatului de presa.

Comunicatul de presa poate fi consultat aici

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea insolventei persoanelor fizicelege insolventa persoane fiziceinsolventa persoane fizice

Data aparitiei: 22 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noutati privind Legea Insolventei Persoanelor Fizice 2015 Nota: 3 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]