legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Cum modificam in mod legal fisa de post?

06 Martie 2014
06 Martie 2014
cum se modifica fisa de postcum modificam fisa postuluimodificare fisa postului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Sa luam un exemplu concret, diversificarea atributiilor angajatului. Pornind de la acest caz aparte, vom stabili cum putem sa modificam legal fisa de post a salariatului.

In primul rand, amintim faptul ca functia/ ocupatia, indiferent ca este functie de conducere sau functie de executie, reprezinta element obligatoriu al CIM.

Functia ocupata de salariat se reflecta in atributiile prevazute in fisa de post. Nu exista posibilitatea completarii fisei de post a salariatului a unor atributii ce ce depasesc cele specifice functiei pe care este angajat in cadrul angajatorului.

De asemenea, tinem cont de faptul ca functia reprezinta element al contractului individual de munca, astfel incat ambele parti o stabilesc prin acord in cadrul contractului individual de munca.

Art. 17 alin. (3) lit. d) din Codul muncii prevede faptul ca functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului constituie unul dintre elementele cu privire la care angajatorul este obligat sa informeze persoana selectata in vederea angajarii iar potrivit alin. (4) al aceluiasi articol aceste elelemente trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.

Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul CIM.

In consecinta, fisa postului constituie potrivit prevederilor legale citate element al contractului individual de munca.

Potrivit art. 41 alin. (1) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.

In concluzie, modificarea elementelor CIM necesita acordul salariatul astfel incat, pentru modificarea fisei postului aveti nevoie de acordul salariatului. Daca salariatul este de acord cu noile atributii modificati fisa postului prin act aditional in conditiile art. 17 alin. (5) din Codul muncii republicat.

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

TIPARIT: Codul muncii - republicat si actualizat la zi!


Usor de citit, de inteles, de asimilat!

Intrati chiar acum in posesia lucrarii  “Codul muncii - republicat si actualizat la zi” in  format tiparit!
 
Eficienta muncii dvs. va creste, fara discutie, si va veti intari astfel in firma imaginea de profesionist desavarsit, care tine in mana resursele umane ale companiei (adica partea cea mai importanta) si care are intotdeauna raspunsul corect pentru orice problema.

...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]