Norme SSM - Bararea fisei de instruire in cazul accidentelor de munca

bararea fisei de instruireReinstruirea salariatului accidentatbarare fise ssm
Norme SSM - Bararea fisei de instruire in cazul accidentelor de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Ce trebuie facut cu fisa individula de instruire dupa producerea unui accident de munca? Aceasta se bareaza doar dupa producerea unui accident mortal (cum adica se bareaza?) sau oricare tip de accident iar daca victima se intoarce dupa o incapacitate mai mare de 30 de zile in afara de instruirea suplimentara mai trebuie facut ceva?"
 
Raspunsul specialistilor: 
 
In situatia unui eveniment, la dosarul de cercetare trebuie atasata fisa de instruire individuala in original, in cazul victimei decedate, sau in copie, in situatia incapacitatii temporare de munca.
 
Atentie, angajatori! Riscati o amenda de 8.000 de lei daca nu aveti fise de evaluare a riscurilor SSM pentru fiecare post din firma dvs.!
Gasiti aceste fise gata redactate in lucrarea: "Top 20 cele mai cautate fise de evaluare a riscurilor SSM!" Fisele sunt complete, contin absolut toate informatiile necesare, DETALII AICI >>>
 
Referitor la bararea si semnarea fiselor, nu exista o prevedere expresa in HG nr. 1.425/2006 acest fapt fiind solicitat de inspectoratele teritoriale de munca in virtutea art. 123, lit. d) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 (“paginile si spatiile albe sa fie barate“).
 
Inspectia muncii a elaborat un Indrumar metodologic pentru cercetarea evenimentelor, unde este specificata bararea si semnarea fiselor individuale de instruire, dar acesta este dedicat inspectorilor de munca.
 
Oricum, pentru a nu exista probleme in legatura cu avizarea dosarelor de cercetare de catre ITM – uri, se recomada ca fisa individuala de instruire sa fie barata si semnata, dupa producerea evenimentului soldat cu incapacitate temporara de munca, dupa caz, de un membru al comisiei de cercetare sau, chiar de conducatorul locului de munca.
 
Aceasta varianta este aplicabila in situatia in care instruirea este consemnata fizic.
 
Daca angajatorul a optat pentru instruirea online, la dosar se va atasa fisa pe suport electronic care poate fi inchisa prin semnatura digitala.
 
Reinstruirea salariatului accidentat se efectueaza la reluarea activitatii dupa un accident de munca, indiferent de numarul de zile cat a fost spitalizat sau a stat in concediu medical.
 
Instruirea suplimentara celei programate, se realizeaza daca un salariat a lipsit mai mult de 30 de zile lucratoare, dar fara sa fi fost victima unui accident.
 
Un raspuns oferit de catre expertii de la PortalSSM, in iunie 2024. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
bararea fisei de instruireReinstruirea salariatului accidentatbarare fise ssm

Data aparitiei: 10 Iunie 2024
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
In ce conditii se acorda zilele de repaus saptamanal cumulate si sporul de 150%Intrebare: Un salariat lucreaza in fiecare sambata si duminica, in cursul unei luni; conform graficului de lucru salariatul nu efectueaza ore suplimentare in cursul lunii respective. Pentru lucru in timpul zilei de sambata si duminica societatea plateste 20 de lei / zi, iar repausul saptamanal de 48 de ore se acorda in cursul saptamanii (in fiecare saptamana are 48 de ore libere). In situatia aceasta societatea este obligata sa aplice prevederile art. 137 alin. (4) si (5).
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului Consultant sistem de calitateIntrebare: Rugam mult sa ne ajutati cu fisa de post pentru Consultant sistem de calitate cod cor 214134.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]