Stimate manager HR, in ciuda faptului ca societatea in care traim devine tot mai digitala si in ciuda faptului ca informatiile se iau acum in primul rand din online, textul tiparit pastreaza inca nealterat un avantaj major: este mai usor de citit, de inteles, de asimilat – o afirmatie cu atat mai valabila in cazul unui text de amploare, care depaseste ca dimensiuni cateva ecrane de calculator.
E greu sa citesti „Razboi si pace” pe laptop sau pe tableta. Si la fel de greu e sa citesti in acest mod Legea dialogului social sau Codul muncii, acte normative extrem de ample care insumeaza 22.000, respectiv 25.000 de cuvinte.
Acesta este si motivul pentru care va oferim aceste doua legi esentiale sub forma unei lucrari tiparite, elegante, care sa stea permanent pe biroul dvs. si care sa va permita accesul rapid (in baza unui index alfabetic)
la „ce spune Legea dialogului social/Codul muncii in situatia cutare”, vezi LUCRAREA AICI >>>
IMPORTANT!
Lucrarea contine si trimiteri la jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului muncii, anume Decizii ale Curtii Constitutionale si Recursuri in interesul legii.
Lucrarea este actualizata impecabil! Gasiti aici prevederile aflate in vigoare ACUM!
Faptul ca acest produs editorial este actualizat constituie un avantaj imens, pe care documentele descarcate de pe Internet nu vi-l ofera.
Si acest avantaj devine foarte evident daca va ganditi ca multe dintre articolele Codului muncii au fost modificate prin acte normative recente, cum ar fi Legea nr. 283/2022, care a introdus schimbari privind contractul individual de munca, regulamentul intern sau timpul de munca, precum si o serie de noi drepturi ale salariatului:
- dreptul de a solicita trecerea pe un post vacant care ii asigura conditii de munca mai favorabile daca si-a incheiat perioada de proba si are o vechime de cel putin 6 luni la acelasi angajator;
- dreptul la concediul de ingrijitor;
- dreptul de a fi informat cu privire la politicile de formare profesionala;
- dreptul de a cere despagubiri in cazul oricarui tratament nefavorabil aplicat ca urmare a solicitarii sau exercitarii unuia dintre drepturile legale;
- dreptul de a solicita angajatorului sa prezinte, in scris, motivele pe care s-a fundamentat decizia de concediere, in cazul exercitarii drepturilor legale;
- dreptul de a solicita trecerea la un program individualizat de munca, vezi LUCRAREA AICI >>>
- dreptul la calculul concediului de odihna cu luarea in considerare a concediului de ingrijitor si a perioadei absentei de la locul de munca;
- dreptul la concediu paternal;
- dreptul de a absenta de la locul de munca in situatii neprevazute, determinate de o situatie de urgenta familiala cauzata de boala sau de accident, care fac indispensabila prezenta imediata a salariatului.
In mod evident, va ajuta enorm sa aveti mereu la indemana textele complete ale acestor doua legi, cu acces instantaneu la formularea exacta a fiecarui articol.
Va recomandam sa consultati oricand Codul muncii si Legea dialogului social 2023 in forma cea mai simpla, cea mai eficienta si cel mai usor de utilizat: in format tiparit, detalii AICI >>>
Uitati de neclaritati, ambiguitati, greseli si amenzi! Lucrarea va arata intotdeauna, cu promptitudine, ce spun aceste doua legi vitale in situatia X sau Y. Va asigurati astfel ca procedati intotdeauna corect, ca veti fi complet imun la pericolul unor amenzi si, mai ales, ca veti preintampina eficient orice situatie sensibila ce se poate crea.
CADOU! La achizitionarea acestei lucrari primiti gratuit urmatoarele documente editabile:
- Proces-verbal alegere reprezentanti salariati
- Lista de prezenta la alegerea reprezentantilor salariatilor pentru negocierea contractului colectiv de munca pe unitate
- Convocator pentru negociere
- Cererea reprezentantilor salariatilor de negociere
- Proces-verbal de negociere
- Anunt privind initierea negocierii CCM la nivel de unitate
- Model CCM unitate 2023
Intrati chiar acum in posesia lucrarii “Codul muncii si Legea dialogului social 2023” in format tiparit, COMANDA AICI >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Punerea la dispozitia unui colaborator a unui vehicul. Incadrare venituri salarialeIntrebare: Avem un colaborator caruia ii punem la dispozitie gratis masina firmei societatii luata in leasing, nu este angajat. Exista oare riscul ca la un control sa fie considerat ca exista o dependenta a colaboratorului fata de firma societate? Astfel incat sa se considere ca este salariat? Mentionez ca restul conditiilor de independenta sunt indeplinite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Fisa de post Consilier in ManagementIntrebare: Va rog sa mi trimiteti fisa postului pentru Cod COR 263101Consilier/expert/inspector/referent/economist in Management.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<