Veniturile totale medii lunare pe gospodarie au reprezentat 6.668 lei in trimestrul III 2022

venituri totale medii per gospodarieprincipale cheltuieli 2022cheltuieli gospodarie 2022
Veniturile totale medii lunare pe gospodarie au reprezentat 6.668 lei in trimestrul III 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca veniturile totale medii lunare pe gospodarie au reprezentat 6.668 lei in trimestrul III 2022 iar pe persoana veniturile au fost de 2.662 lei, conform Institutului National de Statistica (INS).
 
Aceste informatii care au fost publicate miercuri (n.n. 11 ianuarie) arata si cheltuielile totale ale populatiei, care au fost in trimestrul III 2022, in medie, de 5.816 lei lunar pe gospodarie (2.322 lei pe persoana) si au reprezentat 87,2% din nivelul veniturilor totale.
 

Veniturile banesti medii per gospodarie, in 2022

 
Veniturile banesti au fost, in medie, de 6.240 lei lunar pe gospodarie (2.491 lei pe persoana), iar veniturile in natura au fost estimate la 428 lei lunar pe gospodarie (171 lei pe persoana). Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (68,2% din veniturile totale ale gospodariilor).
 
La formarea veniturilor totale ale gospodariilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (19,6%), veniturile in natura (6,4%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (4,9%), veniturile din agricultura (2,1%), veniturile din activitati neagricole independente (2%), precum si cele din proprietate si vanzarea de active din patrimoniul gospodariei (0,6%), mai observa INS.
 
Asa cum era de asteptat, mediul de rezidenta influenteaza diferentele de nivel si, mai ales, de structura intre veniturile gospodariilor dintre mediul urban si mediul rural.
 

Principalele cheltuieli: bunurile alimentare si nealimentare

 
Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.).
 
Cheltuielile pentru investitii destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 1,2%).
 
Conform clasificarii standard pe destinatii a cheltuielilor de consum (COICOP), produsele alimentare si bauturile nealcoolice au detinut, in trimestrul III 2022, in medie, 33,3% din consumul gospodariilor, concluzioneaza INS.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
venituri totale medii per gospodarieprincipale cheltuieli 2022cheltuieli gospodarie 2022

Data aparitiei: 11 Ianuarie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Veniturile totale medii lunare pe gospodarie au reprezentat 6.668 lei in trimestrul III 2022 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]