Reguli CLARE privind schimbarea locului de munca a cetatenilor straini care intra pe piata muncii din Romania - ce a stabilit Guvernul?

locuri de munca cetateni strainiOUG nr. 25/2014aviz angajare cetateni straini
Reguli CLARE privind schimbarea locului de munca a cetatenilor straini care intra pe piata muncii din Romania - ce a stabilit Guvernul?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a raspuns solicitarilor primite din partea mediului de afaceri privind accesul cetatenilor straini pe piata fortei de munca din Romania si in sedinta din data de 28.10.2022 a completat legislatia specifica pentru a stabili conditiile in care lucratorii straini pot ocupa, pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cartii albastre a UE, un nou loc de munca, la un alt angajator decat cel care a obtinut avizul de angajare, informeaza Guvernul Romaniei.
 
Modificarile aduse OG nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania au fost luate pentru stoparea practicilor incorecte, care perturbau activitatea companiilor si care prejudiciau material angajatorul initial, cel care suporta, de principiu, toate cheltuielile necesare aducerii cetateanului strain pe piata muncii din Romania.
 
In acest context, Executivul a introdus noi reguli. Astfel, un lucrator strain care are un contract individual de munca (CIM) inregistrat de mai putin de un an, va putea ocupa un nou loc de munca la un alt angajator doar in baza acordului scris exprimat de angajatorul initial.
 
Actul normativ mai prevede ca, in cazul in care lucratorul strain schimba locul de munca, dar ramane la acelasi angajator care a obtinut avizul de angajare initial, noul aviz se elibereaza angajatorului fara indeplinirea tuturor conditiilor generale si, dupa caz, fara indeplinirea tuturor conditiilor speciale pentru eliberarea unui astfel de document in cazul lucratorilor permanenti sau stagiari.
 
In acelasi timp, un nou aviz de angajare se elibereaza unui alt angajator, pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cartii albastre a UE, numai cu indeplinirea tuturor conditiilor generale sau speciale, dupa caz.
 
Aceste prevederi nu se aplica si in cazul in care incetarea CIM a intervenit din initiativa angajatorului anterior, prin acordul partilor ori prin demisia cetateanului strain, daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin CIM, conform Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca cetateni strainiOUG nr. 25/2014aviz angajare cetateni straini

Data aparitiei: 01 Noiembrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Reguli CLARE privind schimbarea locului de munca a cetatenilor straini care intra pe piata muncii din Romania - ce a stabilit Guvernul? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]