Scutiri de impozit la salariu pentru inca o serie de angajati: cei din industria bauturii!

scutiri salariu industria bauturilormajorare salariu 3000 lei industria bauturilor
Scutiri de impozit la salariu pentru inca o serie de angajati: cei din industria bauturii!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In curand, angajatii din industria fabricarii bauturilor alcoolice si din productia de ape minerale ar putea avea parte de vesti bune, avand in vedere ca un proiect de lege recent prevede ca si acestia sa aiba un salariu minim de 3.000 lei.
 
De asemenea, salariatii din industria bauturilor ar urma sa fie si scutiti de impozit si contributii sociale, dupa modelul similar aplicat in sectorul constructiilor, agriculturii si industriei alimentare, observa Profit.ro.
 
Asa cum am precizat inca de la intrarea in vigoare a acestei masuri, salariatii mai sus mentionati vor beneficia de aceste facilitati pana la data de 31 decembrie 2028, fiind scutiti de impozitul pe venit pentru sumele ce rezulta din venitul brut lunar de pana la 30.000 lei. 
 
De asemenea, va reamintim ca potrivit art. 60 pct. 7 din Codul fiscal sunt scutite de la plata impozitului pe venit persoanele fizice, persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1)-(3), pentru activitatea desfasurata in Romania, pana la 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru care sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
 
Angajatorii care desfasoara pe teritoriul Romaniei activitati in sectorul agricol si in industria alimentara definite de urmatoarele coduri CAEN:
 
1.cod CAEN 01: Agricultura, vanatoare si servicii anexe
 
011 - Cultivarea plantelor nepermanente;
012 - Cultivarea plantelor din culturi permanente;
013 - Cultivarea plantelor pentru inmultire;
014 - Cresterea animalelor;
015 - Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor);
016 - Activitati auxiliare agriculturii si activitati dupa recoltare;
 
 
Angajatorii realizeaza cifra de afaceri din activitatile mentionate in limita a cel putin 80% din cifra de afaceri totala, pentru a beneficia de aceasta facilitate, potrivit legii. Precizam si ca partea din venitul brut lunar ce depaseste 30.000 lei nu va beneficia de facilitati fiscale, amintesc specialistii de la PortalCodulMuncii.
 
 
Revenind la situatia din prezent, precizam ca o serie de deputati PNL propun ca de aceasta masura sa beneficieze si cei din industria fabricarii bauturilor, adica cei cu codurile CAEN 11 - Fabricarea bauturilor: 
 
01 - Distilarea, rafinarea si mixarea baauturilor alcoolice
02 - Fabricarea vinurilor din struguri 
03 - Fabricarea cidrului ssi a altor vinuri din fructe 
04 - Fabricarea altor baauturi nedistilate, obttinute prin fermentare 
05 - Fabricarea berii 
06 - Fabricarea maltului 
07 - Producttia de bauturi racoritoare nealcoolice; producttia de ape minerale ssi alte ape imbuteliate.
 
Cei care au initiat proiectul sunt de parere ca neincluderea industriei de fabricare a bauturilor in aceasta categorie ar putea avea un impact negativ, pe termen lung:
 
"Companiile din sectorul bauturilor sustin circa 15.000 angajati directi care vor fi direct afectati de aceasta masura discriminatorie. Sectorului bauturilor se supune acelorasi reguli si norme legislative aplicabile restului industriei producatoare de alimente: normele privind siguranta alimentara, inclusiv cele sanitar veterinare, cele privind etichetarea, informarea si protectia consumatorului, legislatia specifica privind ambalajele si protectia mediului. Totodata, sectorul bauturilor reprezinta o componenta de baza a intregului lant alimentar, mai ales in perioade dificile, asa cum a fost perioada pandemiei. In ultimii doi ani, industria de fabricare a bauturilor a reprezentat un pilon important in procesul de mentinere a lantului alimentar, fiind nevoita sa adopte masuri exceptionale pentru a se adapta conditiilor de criza sanitara si economica", conform celor care au initiat proiectul.
 
Atentie! Proiectul de lege nu este inca in vigoare.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scutiri salariu industria bauturilormajorare salariu 3000 lei industria bauturilor

Data aparitiei: 06 Septembrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Scutiri de impozit la salariu pentru inca o serie de angajati: cei din industria bauturii! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]