Majorarea valorii unui tichet de masa. MODEL decizie colectiva

model decizie colectiva majorare bonuri de masamajorare bonuri de masa 30 de lei
Majorarea valorii unui tichet de masa. MODEL decizie colectiva
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Va rog, sa ma ajutati cu un model de decizie cu privire la modificarea valorii tichetului de masa."
 
Raspunsul specialistului de la PortalCodulMuncii, in data de 1.08.2022: 
 
In sensul Legii nr.165/2018, in sintagma bilet de valoare sunt incluse si tichetele de masa. Astfel, tichetele de masa sunt bilete de valoare acordate angajatilor lunar, ca alocatie individuala de hrana, utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare.
 
Totodata, facem mentiunea ca potrivit art. II din Legea nr.187/2022, prin derogare de la prevederile art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificarile ulterioare, valoarea nominala prevazuta la art. I pct. 1 din prezenta lege se aplica si in semestrul II al anului 2022, precum si in primele doua luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie si martie 2023.
 
Angajatorii pot acorda suplimentar, in luna iulie 2022, tichete de masa avand valoarea corespunzatoare diferentei dintre valoarea stabilita la art. I pct. 1 din prezenta lege, de pana la 30 lei/tichet de masa/zi, si valoarea acordata in luna iunie 2022 corespunzator zilelor lucrate in aceasta luna.
 
Conform art. 2 din Ordinul ministrului finantelor si al ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 349/208/2022, valoarea nominala stabilita la art. 1 din Ordinul ministrului finantelor si al ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 349/208/2022 se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2022, respectiv august 2022 si septembrie 2022.
 
Angajatorii care acorda bilete de valoare salariatilor evidentiaza in bugetele proprii aprobate potrivit legii, intr-o pozitie distincta de cheltuieli denumita "Tichete de masa",  sumele destinate acoperirii valorii nominale a biletelor de valoare, potrivit celor convenite cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii salariatilor, dupa caz.
 
Asadar, in situatia in care la nivelul persoanei juridice se decide majorarea valorii nominale a tichetelui de masa, apreciem ca aceasta ar trebui agreata de catre partenerii sociali si materializata corespunzator intr-o decizie colectiva, aplicabila la nivelul entitatii juridice care poate imbraca urmatoarea forma:
 
 

Model decizie colectiva - majorare bonuri de masa

 
 
Datele de identificare ale persoanei juridice
(denumire/sediu/date de contact)
 
 
 
Decizie
(denumirea actului de dispozitie este conferita din documentele care reglementeaza activitatea persoanei juridice)
 
 
Avand in vedere prevederile:
- Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificarile si completarile ulterioare;
- art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificarile ulterioare;
- Regulamentul intern (Contractul colectiv de munca)____________;
 
    
In temeiul art._ din Regulamentul de organizare si functionare al __________________,
 
Avand in vedere ca incepand cu data de____________ valoarea unui tichet de masa este de _______, reprezentantul legal al________________emite urmatoarea
 
Decizie colectiva pentru majorarea valorii tichetului de masa:
 
Art.1. (1) Incepand cu data de_____________, se modifica valoarea unui tichet de masa acordat salariatilor cu contract individual de munca in cadrul_______________, fiind stabilita la suma de_____.
(2) Pocedura de acordare a tichetelor de masa aprobata la nivelul_____________se aplica in mod corespunzator, luand in calcul noua valoarea a tichetului de masa.
 
Art.2. Prevederile privind modificarea valorii tichetului de masa se aplica de drept tuturor salariatilor cu contract individual de munca, astfel cum sunt acestia prevazuti in anexa care face parte integrata din prezenta decizie.
 
Art. 3. Majorarea valorii tichetelor de masa nu aduce atingere contractelor individuale de munca incheiate intre salariatii prevazuti in anexa si _______, in calitate de angajator, toate elementele cuprinse in acestea nefiind modificate.  
 
Art. 4. Prevederile prezentei decizii se vor aduce la cunostinta salariatilor, in mod individual, prin grija compartimentului resurse umane.
 
Art.5. Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 30 zile de la comunicare la instanta judecatoreasca competenta.
 
Angajator
 ………….............................................…...........
Reprezentant legal ,
 
 
Anexa  la Decizia colectiva nr. ……… din data de …………….
privind majorarea valorii tichetului de masa

Nr. crt. Nume si prenume salariat CNP salariat Nr./data contract individual de munca

Am luat la cunostinta / data Semnatura

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
model decizie colectiva majorare bonuri de masamajorare bonuri de masa 30 de lei

Data aparitiei: 04 August 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Majorarea valorii unui tichet de masa. MODEL decizie colectiva Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]