Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, din cadrul Guvernului Romaniei, a prezentat stadiul elaborarii Codului Roman al Sustenabilitatii, un nou cadru care sa serveasca raportarii de sustenabilitate a companiilor. Codul Roman al Sustenabilitatii este un instrument inspirat dupa modelul german, replicat deja in Grecia si Turcia, prin care Departamentul pentru Dezvoltare Durabila isi propune sa vina in sprijinul companiilor prin transparentizarea eforturilor pe care acestea le fac pentru a avea o activitate mai sustenabila si sa ofere acces cetatenilor la aceste informatii.
„Setam noi standarde de transparenta in Romania! Ne apropiem de indeplinirea unei alte tinte importante: Codul Sustenabilitatii. Dezbaterea organizata de noi arata inca o data deschiderea pe care o avem catre dialogul cu mediul privat si societatea civila. Ne bucuram ca au fost prezenti atat de multi reprezentanti si experti, care, prin intrebari, sugestii pertinente si contributii importante ne vor ajuta sa finalizam Codul Sustenabilitatii, intr-o forma care sa aduca eficienta si claritate in analiza performantei sustenabilitatii entitatilor care intra sub incidenta raportarii nefinanciare obligatorii, informeaza
Guvernul Romaniei.
Codul va fi un mecanism digital util care va aduce noi standarde de transparenta in Romania si va evidentia atitudinea pe care mediul de afaceri o are privind dezvoltarea durabila”, a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila.
Dezbaterea hibrid a reunit peste 110 reprezentanti ai institutiilor din sectorul public cu rol decizional privind raportarea nefinanciara si ai entitatilor care au obligatia de a depune rapoarte/declaratii nefinanciare. Din sectorul privat au fost reprezentate domenii precum: retail; banci si alte institutii financiare; asigurari; energie; industrie; comert etc.
Codul Roman al Sustenabilitatii isi propune sa fie un instrument util, realist, eficient si eficace. De aceea, pana la lansarea acestuia preconizata a avea loc in septembrie anul acesta, vor fi organizate si alte sesiuni de consultare, informare si instruire unde sunt invitate toate partile interesate.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Salariatii nu pot renunta la perioada de preavizIntrebare: Daca angajatii renunta la perioada de preaviz, este in regula?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
SRL. Ce activitati pot presta administratoriiIntrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori (unul este si asociatul unic) ce tin de obiectul de activitate al societatii (transport alternativ-Bolt) fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<