Au intrat in vigoare normele UE privind continutul digital si vanzarea de bunuri

continut digital norme uevanzare de bunuri norme europene
Au intrat in vigoare normele UE privind continutul digital si vanzarea de bunuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La 1 ianuarie, au intrat in vigoare noi norme ale UE privind continutul digital si vanzarea de bunuri. Consumatorilor si agentilor economici le va fi mai usor sa cumpere si sa vanda continut digital, servicii si bunuri digitale din si in intreaga UE.
 
De acum inainte, consumatorilor si agentilor economici le va fi mai usor sa cumpere si sa vanda continut digital, servicii si bunuri digitale si „bunuri inteligente” din si in intreaga UE. Didier Reynders, comisarul pentru justitie, a declarat: „2022 incepe intr-o nota extrem de pozitiva pentru consumatorii si intreprinderile din UE. In cazul unor probleme sau defecte legate de continutul digital, de serviciile digitale sau de produsele inteligente, consumatorii din UE vor avea de acum aceleasi drepturi ca in cazul oricaror alte bunuri, indiferent de locul din UE din care au cumparat bunurile si serviciile respective. Normele noastre armonizate consolideaza drepturile consumatorilor si, mai mult, vor incuraja companiile sa isi vanda bunurile si serviciile in intreaga UE, oferind securitate juridica, ceea ce ii va ajuta pe consumatori in milioane de tranzactii zilnice. Fac apel la acele state membre care inca nu au transpus noile norme sa faca acest lucru fara intarziere.”
 
Prin noile norme privind contractele digitale, consumatorii vor fi protejati atunci cand continutul digital (de exemplu, muzica sau software descarcate) si serviciile digitale sunt defectuoase. Acestia vor avea dreptul legal la o solutie, de exemplu, o reducere de pret sau rezilierea contractului si rambursarea sumei platite.
 
Directiva privind vanzarea de bunuri le va asigura consumatorilor acelasi nivel de protectie in intreaga UE – si atunci cand isi fac cumparaturile online si atunci cand cumpara dintr-un magazin – si va acoperi toate bunurile, inclusiv bunurile cu componente digitale (de exemplu, un frigider inteligent). 
 
Noile norme mentin perioada minima de garantie de doi ani de la data la care consumatorul primeste bunul si prevad o perioada de un an pentru inversarea sarcinii probei in favoarea consumatorului. In practica, aceasta inseamna ca, in primul an, va fi datoria vanzatorului sa dovedeasca faptul ca bunul nu a fost defect inca de la inceput.
 
Sursa: CE
 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
continut digital norme uevanzare de bunuri norme europene

Data aparitiei: 04 Ianuarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Au intrat in vigoare normele UE privind continutul digital si vanzarea de bunuri Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]