legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Au intrat in vigoare normele UE privind continutul digital si vanzarea de bunuri

Isabela Alexe
Isabela Alexe
04 Ianuarie 2022
04 Ianuarie 2022
Isabela Alexe
Isabela Alexe
continut digital norme uevanzare de bunuri norme europene
Au intrat in vigoare normele UE privind continutul digital si vanzarea de bunuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La 1 ianuarie, au intrat in vigoare noi norme ale UE privind continutul digital si vanzarea de bunuri. Consumatorilor si agentilor economici le va fi mai usor sa cumpere si sa vanda continut digital, servicii si bunuri digitale din si in intreaga UE.
 
De acum inainte, consumatorilor si agentilor economici le va fi mai usor sa cumpere si sa vanda continut digital, servicii si bunuri digitale si „bunuri inteligente” din si in intreaga UE. Didier Reynders, comisarul pentru justitie, a declarat: „2022 incepe intr-o nota extrem de pozitiva pentru consumatorii si intreprinderile din UE. In cazul unor probleme sau defecte legate de continutul digital, de serviciile digitale sau de produsele inteligente, consumatorii din UE vor avea de acum aceleasi drepturi ca in cazul oricaror alte bunuri, indiferent de locul din UE din care au cumparat bunurile si serviciile respective. Normele noastre armonizate consolideaza drepturile consumatorilor si, mai mult, vor incuraja companiile sa isi vanda bunurile si serviciile in intreaga UE, oferind securitate juridica, ceea ce ii va ajuta pe consumatori in milioane de tranzactii zilnice. Fac apel la acele state membre care inca nu au transpus noile norme sa faca acest lucru fara intarziere.”
 
Prin noile norme privind contractele digitale, consumatorii vor fi protejati atunci cand continutul digital (de exemplu, muzica sau software descarcate) si serviciile digitale sunt defectuoase. Acestia vor avea dreptul legal la o solutie, de exemplu, o reducere de pret sau rezilierea contractului si rambursarea sumei platite.
 
Directiva privind vanzarea de bunuri le va asigura consumatorilor acelasi nivel de protectie in intreaga UE – si atunci cand isi fac cumparaturile online si atunci cand cumpara dintr-un magazin – si va acoperi toate bunurile, inclusiv bunurile cu componente digitale (de exemplu, un frigider inteligent). 
 
Noile norme mentin perioada minima de garantie de doi ani de la data la care consumatorul primeste bunul si prevad o perioada de un an pentru inversarea sarcinii probei in favoarea consumatorului. In practica, aceasta inseamna ca, in primul an, va fi datoria vanzatorului sa dovedeasca faptul ca bunul nu a fost defect inca de la inceput.
 
Sursa: CE
 
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]