Sectorul HoReCa solicita zero taxe pentru salariul minim

taxe zero salariul minimsalariul minim horecaeliminare impozitare salariul minim
Sectorul HoReCa solicita zero taxe pentru salariul minim
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In contextul dificultatilor intampinate in pandemie si pentru redresarea intregului domeniu, sectorul HoReCa a solicitat Guvernului eliminarea taxelor pentru salariul minim brut in urmatorii 3-5 ani, ca masura compensatorie pentru pierderile suferite de aceasta industrie in timpul pandemiei. 
 
Anuntul a fost facut recent de Daniel Mischie, presedintele Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA), in cadrul unei conferinte de presa.
 
"Exista in momentul de fata discutii cu reprezentantii Guvernului pentru despagubiri, compensari, atat pe Legea 224, respectiv 20% din diferenta cifrei de afaceri 2020 versus 2019, dar suntem in discutii si pentru despagubiri, compensari aferente perioadei in care industria a fost restrictionata si inca este in anul 2021. Aceste despagubiri ar trebui sa fie sub forma diferentei de cifra de afaceri sau am venit cu o propunere prin care, avand in vedere deficitul de personal si criza de forta de munca din aceasta industrie, angajatii sa beneficieze de zero taxe pentru salariu minim brut pe economie pentru 3-5 ani, acesta putand fi un test si la nivel national", a explicat Mischie, citat de Agerpres.
 
In replica, potrivit aceleiasi surse, Paul Ene, secretar de stat in Ministerul Economiei, a precizat ca sectorul HoReCa ar putea fi inclus intr-un proiect-pilot privind aplicarea acestei masuri incepand de anul viitor.
 
"Legat de propunerea celor de la HORA privind zero taxe pe salariul minim in industria HoReCa, coalitia de guvernare si-a asumat prin programul de guvernare ca, in functie de cum va arata bugetul la anul, sa avem un domeniu-pilot in care sa aplicam aceasta masura. Noi, la Ministerul Economiei, ne dorim ca zona HoReCa si turismul sa faca parte din acest domeniu-pilot pentru a sustine si a arata ca este o masura buna pentru intreaga economie", a declarat Ene, conform sursei amintite.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce modificari a adus celebra Lege nr. 283/2022?


Legea nr. 283/2022 a creat mai multe probleme decat a rezolvat!

Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative aplicabile in 2023, implicatii, controverse, solutii, comentarii, intrebari si raspunsuri!

Raspunsuri impecabile la 4 mari intrebari:

1) Ce modificari a adus celebra Lege nr. 283/2022?  
2) Care sunt implicatiile, inclusiv cele foarte subtile, ale acestor modificari?
3) La ce alte aspecte legate de legislatia muncii trebuie sa fiti foarte atent in aceasta perioada?
4) Cu ce situatii sensibile e posibil sa va confruntati in 2023?

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxe zero salariul minimsalariul minim horecaeliminare impozitare salariul minim

Data aparitiei: 12 Mai 2021
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Urmareste-ne pe Google News
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Sectorul HoReCa solicita zero taxe pentru salariul minim Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Incetarea CIM din motive neimputabile salariatului da dreptul acestuia la indemnizatie de somajIntrebare: Salariatul care si-a incetat activitatea in baza art. 55 lit. b) din Codul muncii poate solicita ajutor de somaj?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Diverse venituri. Declaratia 112Intrebare: Art. 76 ain 4 si 4 (1) prevede o lista de venituri printre care si - f) contravaloarea echipamentelor tehnice, a echipamentului individual de protectie si de lucru, a alimentatiei de protectie, a medicamentelor si materialelor igienico-sanitare, a altor drepturi privind sanatatea si securitatea in munca, precum si a uniformelor obligatorii si a drepturilor de echipament, ce se acorda potrivit legislatiei in vigoare; - p) cheltuielile efectuate de angajatori/platitori pentru pregatirea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz"
MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]